Bogomir Dolenc

Bogomir Dolenc

  • Vodja tržnega področja
  • Bogomir Dolenc je pred nekaj leti popolnoma spremenil svoj način življenja, vanj vpletel šport in vsakodnevno gibanje. Sedaj je popolnoma predan športu, obenem pa sledi svoji dobrodelni viziji - pomagati ljudem v stiski.

1. Predstavite se, kdo ste in kaj delate v življenju (poslovno-zasebno) in kakšen je vaš tipičen dan, opišite svoj ritual.

Poleg poslovnih - delovnih aktivnosti je del dneva namenjen tudi rekreaciji oz. športu ter tudi dobrodelnosti. Sem član in podpredsednik Triatlon kluba Velenje, sodelavec MZPM Velenje, član Športno rekreativnega kluba Velenje, podpornik športno humanitarnega društva Vztrajaj – Never give up. V sklopu teh društev pripravljam in organiziram / pomagam različne športne in dobrodelne dogodke.

Moje športne aktivnosti so prepleten s treniranjem vzdržljivostnega teka (ultrateka) in triatlona, tako da so plavanje, fitnes trening, trening moči, kolesarjenje in tek vpleteni v moj vsakdanjik. Glede na fazo priprav je podrejeno število enot treninga na teden, v povprečju se gibajo med 6 - 10 enotami na teden. Treningi potekajo tako zgodaj zjutraj kakor pozno popoldan. Vmes živim običajno življenje ...

2. Kdaj ste se prvič srečali s športom? Kako resno ste bili vpeti v njegov tok?

Prvič sem se srečal s športom v osnovni šoli in srednji šoli kot tipičen mladostnik, ki se podi za žogo, malo sem se  poskusil tudi s tekom. V času študija se je vse spremenilo, ko so prišle na vrsto druge družabne aktivnosti. Ko sem nato začel poslovno kariero, sem šport popolnoma opustil. Vse do leta 2012, ko sem začel delati na sebi. Po obdobju hujšanja, izgubljanja odvečne telesne mase, sem vzporedno vzljubil gibanje, tek. In tukaj se je vse začelo, da sem to, kar sem danes.

 3. V katerem športu trenutno najbolj uživate?

Trenutno sta dva športa, ki me prevzemata in v njiju uživam celovito. Tek - ultratek in triatlon. S tekom tečem, da pomagam drugim, v triatlonu pa uživam zase ...

 4. Kaj vam pomeni gibanje/šport?

Šport mi pomeni način življenja. Osnovno gibanje je hoja in tek ter tukaj se mora vsak posameznik potruditi zase. Šport zame pomeni tudi del odgovornosti tako zase, za svoje zdravje in dobro počutje in tudi za druge - biti vzor, motivator in tudi eden izmed načinov oziroma vzvodov, da lahko s športom pomagam socialno ogroženim ali bolnim.

 5. Kakšno sporočilo bi prenesli vsem Slovencem, ki jim gibanje ni blizu? Kako bi jih navdušili za športno rekreacijo?

Vstanite, dvignite rit in se spravite v gibanje. To je osnova vsega. Vsako gibanje je samo investicija vase - dolgoročno. In bodimo vzor mlajšim, oni nas opazujejo, sledijo našim korakom.

 6. Ste eden od ambasadorjev projekta Slovenija v gibanju. Zakaj ste se odločili, da podprete ta projekt? 

Celostno promoviranje zdrave rekreacije, načina zdrave prehrane in gibanja je ista miselnost tako projekta Slovenija v gibanju 365 kakor mojega osebnega. In če lahko s svojim vzgledom spravim v gibanje vsaj eno oseb, ki bo spremenila način življenja - potem sem z veseljem ambasador le-tega.

7. Katera misel vas bi lahko opisala in kaj je vaš moto?

Vedno je, nikoli ne odnehaj. Tako zasebno, kakor v poslovnem okolju, kakor v rekreaciji oz. športu. Pridejo krize in težave,  a je potrebno iti preko njih. In pomembna je pot, s potovanjem rastemo.

8. Na kateri svoj dosežek oziroma projekt ste najbolj ponosni?

Jih je nekaj, najbolj pa na to, da sem spremenil svoj način življenja v zdravo gibanje in prehranjevanje ter tako postal oseba, ki je celostno v športu in rekreaciji.

 

Več o njegovih športno-humanitarnih projektih si lahko preberete na povezavi BLOG Bogomir Dolenc.