Iris Batista

Iris Batista

  • Fotografinja in plesalka ob drogu
  • Iris Batista je energična in živahna promotorka projekta Slovenija v gibanju. Pravi: SEDAJ JE PRAVI ČAS! NIKOLI NI PREPOZNO ZAČETI!
1. Predstavite se kdo ste in kaj delate v življenju (poslovno-zasebno)
Iris Batista je diplomirana vzgojiteljica, katera uživa v športu in šport je del njenega življenja. Skozi njeno poklicno pot si je pridobila licence na različnih športnih področjih (Športne rekreacije, Skupinske fitness vadbe, smučanja, plavanja, gimnastike, nordijskega rolanja in rolkanja). Poleg vodenja različnih športnih vadb, je ukvarja še s fotografiranjem in plesom od drogu. 
 
2. Kakšen je vaš tipičen dan, opišite svoj ritual
Težko rečem kako poteka moj tipičen dan, ker tega pri meni ni, saj je zelo pester. Če samo naštejem kaj vse počnem, si lahko predstavljate kako zgleda. Vsak dan se prične zgodaj, ko aktiviram svoje telo in pričnem s športno aktivnostjo (tek, skupinska vadba), opravim en kup sestankov, odvodim vadbe, fotografiram, izvajam svoje treninge. Sicer nisem še vsega naštela.
 
3. Kdaj ste se prvič srečali s športom? Kako resno ste bili vpeti v njegov tok?
Moje prvo srečanje je bilo že v mamine trebuhu (ko sem trenirala kickboks). Drugače že od malih nog zelo športno aktivna. Vse tja do 5.razreda sem bila vključena v rokomet in akrobatiko. Potem se je moje resnejše ukvarjanje začelo z atletiko in navijaškim plesom, ki je trajal vse tja do konca srednje šole, kjer sem tekmovala na državni in mednarodni ravni. 
 
4. V katerem športu trenutno najbolj uživate?
Sedaj najbolj uživam ob plesu ob drogu, kjer so vrline elegance, gibčnosti in moči.
 
5. Kaj vam pomeni gibanje/šport?
Sama si ne predstavljam življenja brez športa, če ne mi je preveč dolgčas. Šport mi da energijo, srečo, prijatelje. 
 
6. Kakšno sporočilo bi prenesli vsem Slovencem, ki jim gibanje ni blizu? Kako bi jih navdušili za športno rekreacijo?
Včasih si govorimo, da moramo kaj narediti zase. SEDAJ JE PRAVI ČAS! NIKOLI NI PREPOZNO ZAČETI!
 
7. Ste ena od ponosnih promotork projekta Slovenija v gibanju. Zakaj ste se odločili, da podprete ta projekt? 
Projekt Slovenija v gibanju podpiram, ker je gibanje del našega življenja in dandanes je tega gibanja zaradi našega načina življenja manj kot je bilo včasih. Zato želim s svojimi dejanji navdušiti otroke, ki so naša najljubša bitja in njihove starše, da skupaj preživljajo čas aktivno.