Gašper Predanič

Gašper Predanič

  • Vsestranski športnik in osebni trener
  • Gašper je vsestranski športnik, ki se je skozi svojo mladost preizkusil v številnih športnih disciplinah. Največji vtis je nanj naredila kraljica športov - atletika.
1. Predstavite se kdo ste in kaj delate v življenju (poslovno-zasebno)
Še preden sem do dobra shodil, sem že znal smučati. Ko sem se naučil hoditi, me niso mogli več ustaviti. Vse od smučanja, tenisa, košarke, hokeja, gorskega kolesarjenja in ne nazadnje kraljice športa ( skok s palico, 100m, 200m in 400m), kjer sem vztrajal dobrih 10 let. Šport mi je dal veliko in še mnogo od tega mi dnevno ponuja. Dobro počutje, odgovornost, disciplino, voljo, novo znanje, spoznavanje samega sebe in svojih zmožnosti, poslušanje svojega telesa, znanja o prehrani in še bi lahko našteval.
 
Zame je gibanje življenje in življenje je gibanje. Predan sem zastavljenim ciljev, obožujem trdo delo in posledično doseganje pravih rezultatov. Sledim motu, da ni treba iskati izgovorov, temveč je treba narediti zgolj prvi, običajno najtežji korak, kar pa se na koncu vedno obrestuje!
Kot osebni trener sodelujem tako s popolnimi začetniki in osebami s poškodbami kot z vrhunskimi ter rekreativnimi športniki, zlasti pa s tistimi, ki želijo s kakovostnim in celostnim pristopom sodelovanja narediti korak v smeri boljšega psihofizičnega počutja, dviga telesnih sposobnosti ter posledično kakovostnejšega življenja.
Nenehno dodatno izobraževanje in nadgrajevanje obstoječega znanja mi omogočata stalen napredek. V želji po izboljšanju fizičnega stanja strank, ki prinaša medsebojno zadovoljstvo, sem v najvišji možni meri motiviran za nadaljnje uspešno delo.
 
2. Kakšen je vaš tipičen dan, opišite svoj ritual
 
Zjutraj vstanem zgodaj, da imam dovolj časa za jutranji sprehod s psom in obvezno meditacijo, ki vključuje dihalne vaje. Kot osebni trener sodelujem z raznoliki strankami, s katerimi dnevno preživim večino svoje časa. Poleg tega, veliko časa posvetim branju, izobraževanju, ki se navezujejo na področje zdravja, gibanja, učenje tehnike teka. 
 
3. Kdaj ste se prvič srečali s športom? Kako resno ste bili vpeti v njegov tok?
S športom sem se prvič srečal pri 2 letih. Šport je moje življenje. Z njim živim. Od 19 leta do 29 starosti sem treniral atletiko na zelo vrhunskem nivoju, kjer sem se udeleževal državnih in mednarodnih tekmovanj. 
 
4. V katerem športu trenutno najbolj uživate?
Gorskem kolesarjenju, ki je moj hobi. Poleg tega pa zelo uživam v poučevanju pravilne tehnike teka – torej še vedno zelo rad tečem!
 
5. Kaj vam pomeni gibanje/šport?
Gibanje je življenje! 
 
6. Kakšno sporočilo bi prenesli vsem Slovencem, ki jim gibanje ni blizu? Kako bi jih navdušili za športno rekreacijo?
Gibati pomeni živeti. Živeti pomeni se gibati. Gibanje je naravno stanje 
 
7. Ste eden od ambasadorjev projekta Slovenija v gibanju. Zakaj ste se odločili, da podprete ta projekt? 
Zato, ker želim čim večje število ljudi spodbuditi k gibanju. In ne vem zakaj poučevanju pravilne tehnike teka – torej še vedno zelo rad tečem! vsakogar od nas. Zakaj ga ne bi uporabili, če je tako lahko dosegljivo. ne bi svojega poslanstva delil z vsemi tistimi, ki se že ali pa se še ne ukvarjajo z športom. 
 
8. Katera misel vas bi lahko opisala in kaj je vaš moto?
Sem to kar sem in to kar delam, vem da delam tako, da pomagam drugim. 
 
Moto – Vsak izgovor predstavlja le domišljijo tvojega strahu – čemu bi mu sledil, če lahko narediš spremembo!