Zaključna Abecejada in spletne vadbe za otroke v športnem društvu ABC Šport

Zaključna Abecejada in spletne vadbe za otroke v športnem društvu ABC Šport

  • 04.08.2022
  • Zaradi preteklih okoliščin, ki so društva prisilila v kreativne rešitve, se je veliko vadb izvajalo kar na daljavo. V športnem društvu ABC Šport so bile vadbe za otroke na ta način zelo uspešne in so se povsem uveljavile.
  • Datoteka

Navkljub sprostitvi ukrepov zaradi njihove popularnosti spletne vadbe izvajajo skozi celotno leto za tri ciljne skupine. Prva skupina so otroci med dvema in štirimi leti starosti v spremstvu staršev, druga so otroci med četrtim in šestim letom starosti samostojno, v tretji skupini pa otroci, ki obiskujejo šolo (6 – 12 let). Vadba se osredotoča na razvoj gibalnih sposobnosti skozi igro in s pomočjo rekvizitov, ki jih vsak udeleženec lahko izdela sam.  

Društvo vsako leto ob koncu sezone priredi tudi športno obarvano srečanje vseh vadečih, njihovih staršev, sorodnikov in vaditeljev, ki ga imenujejo zaključna Abecejada. Letos je potekala v soboto, 21. 5. 2022, na zunanjem igrišču Gimnazije Šentvid. Na prireditvi ne manjka športnih aktivnosti, ki jih vodijo vaditelji društva in različnih drugih družabnih aktivnosti. Namen prireditve je medsebojno povezovanje in druženje vseh udeležencev.