Uspešen 41. Molniški tek - memorial Milana Briclja

Uspešen 41. Molniški tek - memorial Milana Briclja

  • 02.06.2022
  • V nedeljo 15. 5. 2022, je Športno društvo Zadvor izpeljalo že 41. Molniški tek – memorial Milana Briclja. Letos se je teka udeležilo 200 tekačev, od tega je bilo kar sto otrok.

Odrasli so bili skladno s prijavljenimi letnicami rojstva sicer uvrščeni v druge starostne kategorije, a tudi v njihovih očeh je bilo zaznati otroško navdušenost nad tekom, nad gibanjem in rekreacijo, navsezadnje tudi nad srečevanjem starih tekaških kameradov. Številčna udeležba je organizatorje nadvse razveselila, saj je šlo za najbolj množičen tek zadnjih desetih let. Ker gre za prireditev lokalnega in rekreativnega značaja, kjer je predvsem pomembno prizadevanje za zdrav način življenja in njegovo promocijo, je bilo število udeležencev pozitivno presenečenje. Najmlajši udeleženci so prejeli medalje kot vrsto spodbude, prav tako pa so medalje prejeli tisti najhitrejši v različnih starostnih kategorijah in na različnih razdaljah (pet, deset in dvajset kilometrov).  Vsi udeleženci so prejeli tudi spominske majice.

Ena najpomembnejših odlik teka je lokalna vpetost ljudi, saj se ga udeležujejo tako resni rekreativni tekmovalci, kot tudi ljubitelji zmernega napredka, ki jim je na prvem mestu rekreacija in ne tekmovanje. Poudariti gre še, da pri organizaciji dogodka društvo sodeluje z različnimi institucijami iz lokalnega okoliša, kot so na primer osnovna šola Sostro, lokalni vrtec Pedenjped in glasbena šola Bučar.