Veter v laseh: Primer dobre prakse, Sevniški karatlon

Veter v laseh: Primer dobre prakse, Sevniški karatlon

  • 06.01.2022
  • Spodaj predstavljamo prispevek, ki ga je objavil Klub borilnih veščin Sevnica. Izredno veseli in hvaležni smo za takšne predstavitve programa VETER v LASEH – s športom proti zasvojenosti, s strani naših članic, saj s takšnim pristopom in odnosom resnično pokažejo, da verjamejo v zasnovo, cilje in namen programa.

Športna unija Slovenije že od leta 1996 na različnih koncih Slovenije v okviru projekta Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti in v sodelovanju z lokalnimi partnerji organizira športno-družabne prireditve in večdnevne dogodke, katerih namen je promocija športne dejavnosti kot zdravega in zabavnega načina preživljanja prostega časa in kot alternative vsem oblikam sodobnih zasvojenosti.

Prizadeva si za širitev ljubezni do športa in kroga redno aktivnih s poudarkom na vključevanju tistih, ki so v športu manj dejavni, hkrati pa dvigniti ozaveščenost o negativnih posledicah različnih oblik zasvojenosti in pozitivnih učinkih športne aktivnosti. Vrednote, ki jih z ljubeznijo do športa širi, so: zdrav in pozitiven pogled na življenje, veselje, ekipni duh, pripadnost, vztrajnost, disciplina, zdrava zabava, spoštovanje in delavnost..

V sredo 22.decembra 2021, je Klub borilnih veščin Sevnica, v sodelovanju s Športno unijo Slovenije, v okviru projekta SLOVENIJA v GIBANJU - VETER v LASEH – s športom proti zasvojenosti, organiziral tradicionalni «SEVNIŠKI KARATLON – pozdrav zimi«, športno rekreativno srečanje za najmlajše. Namen športnega srečanja je  bilo aktivno vsestransko gibanje, spoznavanje novih vadbenih elementov, razvijanje motoričnih sposobnosti in druženja med sovrstniki. Otroci so morali premagovati najrazličnejše ovire, katerim so bile dodane tudi naloge z elementi in prvinami  Karateja. Športno rekreativnega srečanja se je udeležilo večje število predšolskih otrok starih od 4 - 6 let in manjše število osnovnošolcev nižjih razredov.

Ob zaključku sevniškega KARATLONA je organizator KBV Sevnica vsem udeležencem za uspešno premagane ovire podelil MEDALJE. Veselje otrok je bilo nepopisno!

Vidimo se na naslednjem sevniškem KARATLONU junija 2022.

S športnimi pozdravi!

Vir: KBV Sevnica

 

»Slovenija v gibanju je vseslovenski program Športne unije Slovenije z namenom povezovanja in podpore  organizatorjev športno rekreativnih prireditev in vadb, promocije njihovih dogodkov in spodbujanja gibanja med različnimi generacijami. Projekt se izvaja na nacionalni ravni skozi celo leto, rekreativci lahko izbirajo med širokim naborom različnih prireditev v spletnem koledarju Slovenija v gibanju.«

 

Več o prispevku si lahko preberete na tej povezavi: https://www.posavskiobzornik.si/ostali-sporti/%E2%80%8Bsevniski-karatlon-95449