28. študentski tek na grad

  • 03.11.2021

S potekom 28. Študentskega teka na grad, ki smo ga izvedli v torek, 29. junija 2021, smo zadovoljni. Študentski tek na grad se je znova moral prilagoditi epidemiološkim razmeram, zaradi česar je potekal nekoliko drugače. Izvedli smo ga organizirano, a vseeno v individualni režiji.
Tudi letos sta pri organizaciji teka sodelovala Študentski športni klub Zdrava zabava in zavod ŠOU šport v sodelovanju s ŠOU v Ljubljani, Slovenskim Karitasom ter ob podpori Mestne občine Ljubljana, Fundacije za šport in Športne unije Slovenije v okviru programa Slovenija v gibanju. Kot vedno, prijavnine ni bilo, tek pa je potekal v dobrodelni noti.
Letošnji Študentski tek na grad ni bil organiziran, kot množični tek s skupinskim startom, temveč, kot skupek posamičnih tekaških oziroma športno gibalnih preizkušenj, ki so jih lahko opravili ljubitelji gibanja kadarkoli med 12. in 21. uro. V tem času je bilo na Prešernovem trgu mogoče oddati prijavo, na podlagi katere so se posamezniki neorganizirano in individualno podali na ustaljeno traso od Prešernovega spomenika do Ljubljanskega gradu, kjer je v cilju tekače pričakala osvežilna pijača in okrepčilo.
Ker je bil tudi letos Študentski tek na grad dobrodelne narave, smo povabili vse udeležence, da ob prijavi oddajo vsaj en prehranski izdelek (čokolino, otroške sadne kaše, kosmiči, paštete, konzerve: mesne, zelenjavne, ribje, sadne, olje, kis, sladkor...) ali vsaj en izdelek za osebno higieno (tekoče milo, šampon, ženski vložki, zobna ščetka, zobna pasta, otroške plenice) v dobrodelne namene. Zbrane izdelke smo predali slovenskemu Karitasu, ki jih je namenila najbolj pomoči potrebnim družinam v Sloveniji.
Vsi udeleženci 28. Študentskega teka na grad so prejeli tradicionalno spominsko majico, ki smo jo zaradi epidemioloških razmer poslali po pošti na domače naslove tekačev.

Fotogalerija