31. Mekinjski kros

  • 07.07.2019

Tekači vseh starosti so se ponovno pomerili v teku skozi teren, ki marsikomu predstavlja prevelik zalogaj in se borili za nagrade ter za mesto na najvišji stopnički. Proga je bila letos naklonjena mlajšim tekačem, saj je bila zanje suha, starejše tekače pa je na ujelo sedaj že tradicionalno mekinjsko deževje. Tekaški dan so otvorili najmlajši, dečki in deklice, ki so se pomerili v teku na 500 m, najmlajši udeleženec krosa pa je štel komaj leto in pol. Za njimi so sledili malo starejši otroci, ki so se pomerili na 500, 1000 in 2000 m, nato pa še moški in ženske na 5 km ter najbolj vzdržljivi na 10 km progi.
Poleg tekačev je na progi nastopilo okrog 20 štirinožcev, ki so tekli poleg svojih lastnikov v disciplini canicross, letos že 7. leto zapored. Sprva vznemirjeni kužki so progo zlahka premagali, saj so bili vsi tekmovalci in njihovi pasji prijatelji dobro pripravljeni.

Hvala vsem, ki ste tekmovali, vsem, ki ste tudi v deževnem vremenu navijali in našim sponzorjem (med katerimi izpostavljamo Športno unijo Slovenije), ki so skupaj z nami omogočili 31. Mekinjski kros in 13. Memorial Mira Petka.


Povezava do članka: http://mekinje.info/31-mekinjski-kros-zaznamovalo-tradicionalno-dezevje/

Fotogalerija