15. Krevsov tek po Kriško-polževski planoti

V soboto, 7. septembra 2019, smo kljub slabemu vremenu, uspešno izvedli 15. Krevsov tek, kakor tudi Pohod po Kriško-polževski planoti. Potekal je pod parolo "Prijetno domače" v spomin na Višnjana Iva Krevsa, atleta, ki je dosegel vrsto odmevnih rezultatov. Bil je tudi balkanski prvak. Tek sodi tudi v sklop tekov dolenjske za pokal Vzajemne in Slovenija teče.

Na sami prireditvi t.j. na prireditvenem prostoru smo imeli poseben okrogel rdeč šotor, kjer smo sprejemali prijave tekmovalk/cev. Prav tako smo poskrbeli za vidnost panojev sponzorjev in donatorjev, predvsem pa zagotovili varnost vseh sodelujočih in to na vseh 300 m, 800 m, 4,4 km in 11 km dolgih tekaških progah. Tekmovalce je spremljala zdravniška ekipa, ki je imela tudi defibrilator in s tem še dodatno poskrbela za varnost udeležencev. Zelo smo zadovoljni, da se je tek končal brez nezgod, kajti proge so bile mokre in spolzke.

Slaba vremenska napoved je marsikomu preprečila udeležbo na tekmovanju, a kljub temu je bil tek množičen, saj je bilo skupaj s pohodniki 170 tekmovalk/cev. Poleg teh pa še najmanj toliko spremljevalcev in navijačev. K sreči je dež zjutraj prenehal, bilo je le občasno pršenje, kar tekmovalcem celo prija. Doseženi rezultati so bili za amaterje odlični, splošno vzdušje pa izredno.

Fotogalerija