Pohod ob 105. letnici društva na Trdinov vrh (1178 m)

  • 21.07.2019

Naše društvo je bila ustanovljeno aprila 1914. Ob njegovem ''rojstnem dnevu'' se je rodil spontan predlog, da to člani obeležimo s pohodom na naše Gorjance z željo, da bi se ga udeležilo vsaj enako število pohodnikov, kot je število let.
Izbira datuma pohoda ne bil opravek ''kar mimogrede'', saj ga je bilo potrebno uskladiti z že v letnem načrtu opredeljenimi projekti, upoštevali pa smo tudi podobne dogodke v Novem mestu. Tudi zato je bilo realno pričakovati, da želja tako številčne udeležbe ne bo uresničena kljub obljubljenemu okrepčilu za prijavljene udeležence.
Sveže jutro, prebujeno po še nočnem deževju, je pozdravilo udeležence ''tretjino let'' slavljenca. Soliden tempo hoje do Gospodične je mnoge preznojil, še več pa do Trdinovega vrha, kjer smo se za arhiv in objavo na ogled postavili. Vrh je bil resnično prava zimska idila; zasnežena tla, megla, mrzel vzhodnik, večina pa brez rokavic. Dobra praktična izkušnja. Po kratkem postanku smo mimo Miklavža zaključili krog na Gospodični. Zelo okusen golaž je okrepil tudi najbolj prezeble posameznike. Predsednikova ''maša'', kot je svoj priložnostni nagovor udeležencem sam poimenoval, je bila resnično simbolno dejanje.
Tudi organiziran spust na izhodišče je bil v enakem ''stilu'', razen, če odštejemo nekaj blatnih zdrsov na razmočenih tleh. Pa saj je tudi to popotništvo.

Fotogalerija