Regijsko srečanje primorskih skupin Šole zdravja

  • 11.06.2017

V petek 9. junija je Most na Soči gostil regijsko srečanje skupin Društva Šole zdravja. Zbrale so se skupine z Goriške oziroma Primorske regije, pridružile pa so se jim tudi skupine iz Ljubljane, Domžal, Mengeša in z Obale, skupaj okrog 170 članov. Ob Vodni hiši se nam je pridružilo okrog 40 predšolskih in šolskih otrok, iz vrtca Dušan Munih Most na Soči (skupina Zajčki) in učenci osnovne šole Dušan Munih Most na Soči.
Srečanje je organizirano kot del programa "Noči ob jezeru" in se je začela z jutranjo telovadbo "1000 gibov." Gre za tradicionalno zabavno, kulturno, gospodarsko in športno tridnevno prireditev, ki so jo letos organizirali 45-ič. Namenjena je vsem generacijam.
Organizator tokratnega regijskega srečanja skupin z Goriške je bila domača skupina Most na Soči v sodelovanju z občino Tolmin in Zavodom za kulturo, šport in mladino občine Tolmin. Prisotne je pozdravil tudi župan občine Tolmin, Uroš Brežan. Po pozdravnih nagovorih je sledila vadba, ki jo je vodil idejni vodja in ustanovitelj Društva Šola zdravja Nikolay Grishin. Sledil je vodeni ogled mesta in okolice ter ogled z ladjico, predstavilo pa se je tudi turistično društvo z domačimi dobrotami.
Vreme je bilo zelo lepo, saj je ves dan sijalo sonce. Tako je bilo tudi z nami, Most na Soči nam bo ostal v lepem spominu.

Fotogalerija