38. Tek na Petelinjek

Gabrovka: V soboto, 13. 5. 2017 je v Gabrovki v okviru Dolenjskega pokala potekal 38. tek na Petelinjek. Gre za tek z najdaljšo tradicijo med teki za Dolenjski pokal in za enega starejših tekov v Sloveniji. Prireditve se je v sončnem vremenu udeležilo 126 tekačev, ki so tekli v različnih kategorijah.
Najmlajši udeleženci – cicibani/cicibanke, rojeni leta 2011 ali mlajši, so se med seboj pomerili na 500 metrov dolgi ravninski progi. Med cicibani je bil najboljši Mark Repovž, medtem ko je med cicibankami zmagala Nika Černe. Na isti progi so se pomerili tudi mlajši dečki in deklice (kategorija A). V tej kategoriji sta bila najhitrejša Žiga Elsner in Ema Zalaznik. Dečki in deklice, rojeni med letoma 2002 in 2005 so se med seboj pomerili na progi dolgi 1 km. S to progo sta najhitreje opravila Žan Vozelj iz AK Sevnica in Lea Čebin iz AK Rudar. Ostali tekmovalci, rojeni pred letom 2002, so se pomerili na progi, dolgi 11 km. S progo, speljano po razgibanem terenu, sta najhitreje opravila Melani Knez (s časom 46 min, 39 s in 7 desetink) in Miha Povšič (S časom 38 min, 57 s in 1 desetinka), oba iz AK Sevnica. Vsi rezultati so dostopni na spletni strani http://www.protime.si/rezultatitekem/277-13-05-2017-38-tek-na-petelinjek.
Med prireditvijo je bil organiziran spremljevalni program, kjer so se lahko obiskovalci udeležili pohoda po Moravški gori ali si ogledali gasilski muzej. Prireditev se je zaključila s pogostitvijo tekmovalcev, žrebom »srečnih« štartnih številk, katerih nosilci so prejeli praktične nagrade in seveda s podelitvijo kolajn, ki sta jih podelila župan občine Litija Franci Rokavec in predsednik krajevne skupnosti Gabrovka Uroš Resnik. Ob tej priložnosti bi se zahvalil še vsem pokroviteljem in prostovoljcem, ki so omogočili pripravo tekmovanja in seveda vsem udeležencem, brez katerih tek ne bi mogel uspeti.

Za ŠD Presad Gabrovka, Gregor Hostnik

Fotogalerija