Gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik

Gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik

  • 22.03.2023
  • V nedeljo, 14. maja 2023, bodo Hrpelje gostile že 5. gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik, ki z dobro organizacijo tekmovanja in bogatim osrednjim prizoriščem na pobočja Slavnika privablja gorske kolesarje iz Slovenije in širše regije.
Okrog 500 kolesarjev se udeležuje največjega rekreativnega gorsko kolesarskega dogodka v Sloveniji. Na voljo bodo znova tri različno zahtevne trase, ki pa letošnje leto doživljajo prenovo z nekaterimi novimi odseki. Dolga trasa se s 66 kilometri približuje tudi manj zahtevnim kolesarjem, zaradi raznolikosti pa bosta nekoliko drugačni tudi ostali dve.
 
Dogodek se bo pričel že v soboto, 13. maja 2023, v Hotelu Admiral, kjer tekmovalci lahko prevzamejo startne številke in se družijo na "pašta" zabavi. V nedeljo se prizorišče seli k vaškemu domu v Hrpeljah, kjer bo dogodek spremljalo tudi pestro spremljevalno dogajanje s tradicionalnim kuhanjem domačih jedi, ponudbo stojnic z lokalnimi ponudniki, MTB poligonom za najmlajše in bogatim odrskim dogajanjem. Poleg gorskih kolesarjev zato prireditev obiščejo tudi številni drugi obiskovalci in ljubitelji rekreativnih druženj, kar kaže, da gre tudi za prvovrstni turistični dogodek.
 
Spletne prijave na www.mtbslavnik.si so že odprte!