Vadba za zdravo hrbtenico - ŠD VITALuna

Vadba za zdravo hrbtenico - ŠD VITALuna

  • 14.04.2022
  • Društvo VITALuna svojim vadečim prireja odlično vadbo za zdravo hrbtenico, ki se osredotoča na izboljšanje gibljivosti, ravnotežja, koordinacije, propriocepcije in na krepitev telesa s poudarkom na mišicah osrednjega dela.

Vključuje tudi učenje pravilne hoje, dvigovanja bremena in postavitve telesa. Vadeči pri tem uporabljajo različne rekvizite, kot so palice, elastični trakovi, brisače ter male in velike žoge. Vadba je primerna za vse udeležence ne glede na starost, spol in športno predznanje.

Vadba poteka vsak ponedeljek med 18.00 in 19.00 uro ter vsak četrtek med 18.30 in 19.30 uro v osnovni šoli Jakoba Aljaža v Kranju. Ob sredah taista vadba poteka na zunanjih igriščih šole, ob torkih pa preko spletne platforme Zoom za tiste, ki se je ne morejo udeležiti v živo.

Vadba za zdrav hrbet je nacionalni projekt, namenjen odraslim in starejšim ljudem obeh spolov, različne stopnje telesne pripravljenosti in različnega športnega predznanja. Vadba je sestavljena iz različnih gibalnih vaj, s poudarkom na moči, gibljivosti in stabilizaciji mišic trupa ter mišic medeničnega in ramenskega obroča.