Tudi letos bo Evropski šolski športni dan potekal v času Evropskega tedna športa

Tudi letos bo Evropski šolski športni dan potekal v času Evropskega tedna športa

  • 05.09.2023
  • Športna unija Slovenije je nacionalni koordinator mednarodnega projekta European School Sport Day, ki vsako leto k sodelovanju privabi vse več šol po vsej Evropi. Tudi slovenske šole množično prispevajo k uspešni izvedbi projekta.

Prijava v projekt European School Sport Day je še vedno možna. Vse osnovne in srednje šole vabimo k sodelovanju v omenjenem projektu, ki bo letos v Sloveniji potekal v času Evropskega tedna športa, in sicer v petek, 29. septembra 2023.

Evropski šolski športni dan predstavlja mrežo šolskih športnih dnevov, ki so združeni z namenom promocije gibanja in športa med mladimi. Osnovni namen je mladim predstaviti šport kot zabavno aktivnost in priložnost za druženje z vrstniki ter jih spodbuditi k redni športni dejavnosti.

Udeležba na projektu je tudi odlična priložnost za boljšo prepoznavnost šole. Sodelujoči učitelji koordinatorji bodo prejeli potrdilo o sodelovanju v mednarodnem projektu. Več informacij in elektronska prijavnica je dostopna na spletni strani projekta: https://www.essd.eu/sl/

Za morebitna vprašanja smo dostopni na elektronskem naslovu mojca.markovic@sportna-unija.si.