Donirajte svoje milje oziroma kilometre

Donirajte svoje milje oziroma kilometre

  • 11.05.2021
  • Srčno vabljeni k sodelovanju v mednarodni akciji EUROPEAN MILE, ki letos poteka prvič in z dobrodelno noto. Vsak prehojen 1 km = 1 cent.

V Sloveniji bomo zbirali kilometre, ki jih bomo pretvorili v finančna sredstva, ki bodo namenjena za športno dejavnost oseb s posebnimi potrebami. Zbrana sredstva bomo donirali VDC-ju Novo mesto in Osnovni šoli Dragotina Ketteja, ki delujejo in poučujejo osebe s posebnimi potrebami. Cilj je zbrati vsaj 100.000 km.

Če radi hodite, tečete, rolkate ali se ukvarjate z drugimi rekreativnimi dejavnostmi, kjer nabirate kilometre, potem vabljeni, da svoje kilometre darujete na spletni strani European Mile. Če vpišete še svoje ime/vzdevek in državo, prejmete povezavo, ki jo lahko delite na družbenih omrežjih.

Da predstavimo primer: v našem primeru je prehojena Pot ob žici (33 km x 3 osebe) prinesla 99 centov za pomoč osebam s posebnimi potrebami, nam pa gratis dobro počutje! Vsi trije člani pohoda smo svoje kilometre vnesli na zgoraj omenjeni povezavi.

Nacionalni koordinator omenjene akcije je Športna unija Slovenije, na družbenih omrežjih lahko akcijo spremljate pod hashtagom #FindYourMile. Več o akciji najdete na povezavi opis projekta. V primeru vprašanj nam pišite na e-naslov as@sportna-unija.si.