Akcija MOVE WEEK - TEDEN GIBANJA letos med 31. majem in 6. junijem

Akcija MOVE WEEK - TEDEN GIBANJA letos med 31. majem in 6. junijem

  • 16.04.2021
  • Športna unija Slovenije kot nacionalni koordinator vabi športna društva, šole in ostale deležnike, da sodelujejo v mednarodni iniciativi MOVE WEEK.

International Sport and Culture Association že 9. leto zapored organizira odmevno mednarodno iniciativo MOVE WEEK - Teden gibanja, katere namen je spodbuditi prebivalce držav po vsem svetu, da vključijo gibanje in športne aktivnosti v svoj vsakdan. Redna telesna dejavnost ima opazne pozitivne učinke na človekovo zdravje, in sicer tako telesno kot tudi duševno zdravje. V izrednih razmerah, v katerem se je znašel cel svet, je še toliko bolj pomembno, da vsak posameznik skrbi za svoje zdravje in imunski sistem z redno telesno aktivnostjo. 

Lepo vabimo športna društva in druge športne organizacije, da se vključijo v mednarodno akcijo, ki bo letos potekala med 31. majem in 6. junijem. To lahko storite z organizacijo Dnevov odprtih vrat, na katerih krajanom predstavite vaše redne športne in rekreativne programe, lahko pa izvedete tudi online vodene vadbe, na katere se lahko krajani brezplačno prijavijo in preizkusijo vaše vadbene programe. Svoje lokalne aktivnosti registrirate na uradni strani mednarodnega projekta MOVE WEEK, kjer je na voljo tudi več informacij. Na uradni spletni strani projekta so na voljo tudi različni PROMOCIJSKI MATERIALI, ki jih lahko uporabite za promocijo aktivnosti. za dostop do njih kliknite na gumb "Unlock resources".

Morebitna vprašanja lahko pošljete na e-naslov mojca.markovic@sportna-unija.si.