Vsak petek predstavitev t.i. firesouls iz različnih evropskih držav

Vsak petek predstavitev t.i. firesouls iz različnih evropskih držav

  • 12.02.2021
  • Mednarodni projekt Villages On Move med drugim v ospredje postavlja posameznike, ki so gonilna sila manjših športnih društev in kot takšni tudi spodbujevalci razvoja lokalne skupnosti.

Športna unija Slovenije je partner v Erasmus+ projektu Villages On Move (VOMGO), v okviru katerega želimo poudariti pomen in pozitivne učinke delovanja športnih društev na razvoj lokalne skupnosti, s poudarkom na manjših društvih iz ruralnega okolja. Običajno so za uspešno delovanje športnih društev zaslužni nekateri posamezniki, ki s svojim vloženim trudom in energijo skrbijo za nemoteno delovanje društva in izvajanje športnih programov, bodisi na področju športne vzgoje in rekreacije, bodisi v tekmovalnem športu. V angleščini so ti strokovni delavci poimenovani firesouls, saj predstavljajo srce in gonilo športne organizacije.

Vsak petek so na socialnih omrežjih Facebook (VillagesOnMove) in Instagram (VillagesOnMove) predstavljeni dve t.i. firesouls, predstavitev le teh pa si lahko ogledate tudi na spletni strani projekta: www.villagesonmove.com. Posnetki s predstavitvami so zbrani na youtube kanalu projekta: VillagesOnMove.

Tudi Športna unija Slovenije je predstavila športne strokovnjake, in sicer Martino Hirschmann iz Športnega društva Ando Hirschmann, Zdenka Benčiča iz Športno rekreacijskega društva VrhpoljeMiho Kobeta iz Košarkarskega kluba Orli Postojna, Bineta Štrucla iz Športnega društva BI&NI – Fit in Stanko Kuplenk iz Športnega društva Dobrepolje. V preteklih dneh je bila objavljena predstavitev Martine Hirschmann, ki si jo lahko ogledate na povezavi: Martina.