Webinar: dr. Dejan Kernc bo predaval o telesni vadbi za zdravo hrbtenico

Webinar: dr. Dejan Kernc bo predaval o telesni vadbi za zdravo hrbtenico

  • 04.02.2021
  • V mesecu februarju bo Športna unija Slovenije izvedla dve spletni delavnici, na katerih bo priznani strokovnjak predaval o vzrokih za nastanek bolečin v hrbtenici ter primerni vadbi za odpravo le teh.

Sedentarni način življenja poleg ugodnosti prinaša tudi številne težave, predvsem zdravstvene, kjer je med najpogostejšimi pojav bolečin v hrbtenici. Svoje znanje o vzrokih omenjenih težav in zdravju hrbtenice bo v okviru dveh spletnih delavnic podal priznani strokovnjak, specializiran za to področje, dr. Dejan Kernc. Spletni delavnici bosta sestavljeni iz teoretičnega uvod in praktičnega prikaza primernih vaj za zdrav hrbet. Več o delu dr. Dejana Kernca in njegove ekipe si lahko preberete na spletni strani www.re.aktiv.si.

Webinarja bosta organizirana v sledečih terminih:

1. Četrtek, 18. februar 2021, 18:00 - 20:00: Najpogostejše napake pri bolečinah v križu (praktičen vidik obravnavanega področja).
2. Četrtek, 25. februar 2021, 18:00 - 20:00: Kako si lahko pomagam sam pri bolečinah v križu? (uporabni nasveti, bistvene komponente učinkovite vadbe, proces učenja vaj).

Teoretičnemu delu bo sledil praktični del:
- enostavne vaje, ki jih je možno izvajati v pisarni (hrbtenica ali vsi deli telesa),
- najpomembnejši položaji,
- raztezanje - ključne mišične skupine, ki so navadno najbolj obremenjene, vsaka vaja je podprta z razlago za razumevanje smisla izvajanja.

Udeležba na webinarju je brezplačna. Zaradi omejenega števila prostih mest je obvezna predhodna prijava (ime, priimek, e-naslov in naziv delavnice) na elektronski naslov svg@sportna-unija.si.

Za dodatne informacije ali morebitna vprašanja se lahko obrnete na Mojco Markovič na e-naslov mojca.markovic@sportna-unija.si.