Jeseniška Vadba za zdrav hrbet

Jeseniška Vadba za zdrav hrbet

  • 19.11.2020
  • Društvo za športno rekreacijo in telesno vzgojo Partizan Jesenice je bilo v letošnjem letu aktivno v projektih Slovenija v gibanju in Vadba za zdrav hrbet. V sklopu slednjega so izvajali rekreativno vadbo za upokojenke z namenom krepitve hrbtnih in medeničnih mišičnih sklopov.
Društvo je zelo dejavno na različnih športnih področjih in redno sodeluje v projektih Športne Unije Slovenije. Osrednji disciplini predstavljata akrobatika in judo, saj selekcije društva v njih tekmujejo na državni in mednarodni ravni. Poleg tega izvajajo številne rekreativne vadbe, kot so aerobika, joga, mali nogomet, košarka in odbojka, otroški program za najmlajše ter prilagojeno vadbo za upokojenke.
 
V sklopu projekta Slovenija v gibanju so bili aktivni s prirejanjem različnih športno obarvanih dogodkov in omogočanjem brezplačnih rekreativnih vadb svojim članom. V okviru projekta Vadba za zdrav hrbet so izvajali vadbo, namenjeno svojim najstarejšim članicam.
 
Vadba je potekala enkrat tedensko, v povprečju pa se je tedenskega termina udeleževalo 10 vadečih. Sestavljena je bila iz razgibavanja celotnega telesa ter vaj za kondicijo s pomočjo različnih vadbenih pripomočkov. Vse vaje so bile seveda letom in zmogljivosti vadečih prilagojene. Cilj vadbe je bilo vzdrževanje moči in kondicije, s tem pa varovanje sklepov in preventivno oskrbo hrbta ter hrbtnih in medeničnih mišičnih sklopov.
 
Več informacij o vadbah in samem društvu lahko pridobite na spletni strani društva: https://www.partizan-jesenice.si/.