Odlično sodelovanje športnega društva Rekreativček

Odlično sodelovanje športnega društva Rekreativček

  • 11.11.2020
  • Ajdovsko športno društvo Rekreativček velja za enega najaktivnejših članov Športne Unije. V letošnjem letu so sodelavali v programih Aktivno staranje, Vadba za zdrav hrbet, zdrava vadba in Slovenija v gibanju.

Svojim članom ponuja pester program različnih vadb, med katerimi najdemo jogo, aerobiko, pilates, spinning, terapevtsko vadbo, rekreativno vadbo plavanja in tečaje smučanja. Program zajema vse starostne skupine - za najmlajše organizirajo šolo plavanja, jogo za otroke, tečaje rolanja, v poletnem času tudi aktivne enotedenske počitnice, za najstarejše člane pa redno, letom prilagojeno vadbo.

Veljajo za enega naših najaktivnejših in najbolj odzivnih članov, saj iz leta v leto sodelujejo v številnih projektih, ki jih razpisujemo. V letošnjem letu so sodelovali v kar štirih:

  • V sklopu projekta Aktivno staranje so v Ajdovščini in v Vipavi dvakrat tedensko izvajali vadbo za starejše od 65 let. Cilj vadbe je bilo ohranjanje gibljivosti in prožnosti telesa ter izvajanje vaj za moč hrbtnega, trebušnega in nožnega mišičja.

 

  • Na obeh omenjenih prizoriščih so ravno tako dvakrat tedensko izvajali Vadbo za zdrav hrbet, ki je bila sestavljena iz kombinacije vaj pilatesa in vaj joge.

 

  • V kar treh različnih terminih je v mali dvorani športnega centra Police potekala Zdrava vadba, katere namen je bil vključitev telesno nedejavnih in manj dejavnih ljudi v primerno zahtevno in varno vadbo, s katero bi po nekaj mesecih dosegli dovoljšno raven pripravljenosti za vključitev v ostale redne programe društva.

 

  • V sklopu projekta Slovenija v gibanju so v društvu organizirali različne funkcionalne vadbe ter več promocijskih dni, na katerih so obiskovalcem predstavili svoje aktivnosti in programe.

 

Za več informacij si lahko ogledate tudi njihovo spletno mesto: https://rekreativcek.gmajna.eu/index.php.