Vadba za zdrav hrbet in Zdrava vadba tudi v Moravskih Toplicah

Vadba za zdrav hrbet in Zdrava vadba tudi v Moravskih Toplicah

  • 05.11.2020
  • Občinska športna zveza Moravske Toplice, ki združuje klube in društva iz najrazličnejših športov in aktivnosti na področju občine Moravske Toplice, v letošnjem letu sodeluje v projektih Zdrava vadva in Vadba za zdrav hrbet.

Njeni člani delujejo na področju nogometa, strelstva, hokeja na travi, tenisa, vodenih vadb in še nekaterih drugih. Zveza na letni ravni skrbi za organizacijo številnih dogodkov, namenjenih vsem, ki se jih želijo udeležiti. Največji prireditvi sta Prekmurski mali maraton in BTCiklin, ki vsako leto privabita visoko število obiskovalcev in udeležencev

Kot članica Športne Unije Slovenije OŠZ Moravske Toplice redno sodeluje v programih, ki jih Unija razpisuje. V letošnji (okrnjeni) športni sezoni so sodelovali v projektih Vadba za zdrav hrbet in Zdrava vadba. V sklopu prvega projekta so organizirali funkcionalno vadbo, katere poudarek je na moči, gibljivosti in stabilizaciji mišic trupa, medeničnega in ramenskega obroča. Druga vadba vsebuje vsebine za razvoj in ohranjanje pomembnih funkcijskih sposobnosti, med katere prištevamo aerobne sposobnosti, moč in gibljivost sklepov ter raztegljivost mišic. Obe vadbi sta potekali enkrat tedensko v športni dvorani Term 3000 v Moravskih Toplicah.