Vadba za zdrav hrbet na Vrhniki

Vadba za zdrav hrbet na Vrhniki

  • 20.10.2020
  • V letošnjem letu se je v Športno Unijo Slovenije na novo včlanilo društvo Motivakcija iz Vrhnike, ki med številnimi aktivnostmi izvaja tudi program Vadbe za zdrav hrbet.

Društvo Motivakcija svoje aktivnosti na Vrhniki izvaja že od leta 2015. Redno izvaja začetniško in napredno vadbo pilatesa, v sodelovanju s psihosocialno svetovalko Ano Podlipnik organizira skupinske terapije Sprostimo stres, skupaj z društvo Kneipp Vrhnika pa se občasno udeležuje skupnih dogodkov in vadb.

Glavna organizatorka društva je Breda Štupica, ki je certificirana inštruktorica pilates vadbe. Društvo je član Športne zveze Vrhnika, letos pa se je pridružilo tudi Športni Uniji Slovenije in sodeluje v programu Vadbe za zdrav hrbet. Pohvali se lahko tudi s tem, da nosi znak kakovosti Zdravo društvo. Zdravo društvo je mreža športno rekreativnih društev iz cele Slovenije, ki ponujajo programe športno rekreativne vadbe, namenjene ohranjanju in krepitvi zdravja, ob sledenju načelom kakovosti pri pripravi vadbenih programov in usposobljenosti strokovnega kadra. Društvo je aktivno tudi v projektu European fitness badge, v mesecu septembru je izvedlo testiranje telesne pripravljenosti.