Na mednarodnem področju aktivni kljub izrednim razmeram

Na mednarodnem področju aktivni kljub izrednim razmeram

  • 16.04.2020
  • Aktivnosti v okviru mednarodnih projektov potekajo skladno s časovnim planom, le sestanke v živo so zamenjala srečanja na spletnih platformah.

Predstavniki športnih organizacij v različnih državah so se hitro prilagodili trenutnim razmeram, zato izvedba projektov poteka skladno z načrtovano časovnico. Trenutno je v večini projektov v ospredju pregled literature in primerov dobrih praks, opravili smo tudi nekaj intervjujev s predstavniki različnih organizacij, ki delujejo na področju športa za vse.

Včeraj je potekalo tudi zanimivo srečanje nacionalnih koordinatorjev mednarodne iniciative NowWeMove, ki poteka pod okriljem mednarodne organizacije ISCA. Predstavniki organizacij so se dotaknili v teh dneh zelo aktualne teme: ali se bodo ljudje vrnili v športne klube in fitnes centre po koncu izrednih razmer oziroma kako zadržati čim večje število vadečih na organiziranih vadbah. Kljub temu, da je v različnih državah situacija na področju športa za vse različna, pa se športne organizacije sedaj ukvarjajo z enakimi težavami, zato je izmenjava izkušenj in razmišljanj zelo dobrodošla pri pripravi načrtov za delovanje športnih organizacij v prihodnje.

Več o spletnem sestanku si lahko preberete na povezavi NOWWEMOVE SESTANEK.