Vrhunec letošnje sezone: slovenski tajski boksarji na svetovnem prvenstvu v Bangkoku

Vrhunec letošnje sezone: slovenski tajski boksarji na svetovnem prvenstvu v Bangkoku

  • 16.07.2019
  • Letošnje poletje je navzlic vremenskim nihanjem peklensko vroče za tajske boksarje. Po uspešno prestanem testu na Mednarodni ligi tajskega boksa, se sedaj slovenska izbrana vrsta odpravlja v tajsko mesto angelov, Bangkok, kjer bo od 21. do 27. julija na sporedu svetovno prvenstvo. Slovenska ekipa v sestavi štirih tekmovalcev ter dveh članov uradnega osebja, bo v ekstremno ostri konkurenci 105 držav in več kot 3000 tekmovalcev znova poskušala poseči po najvišjih mestih.

Slovenske barve bodo v elitni diviziji zastopali Bojana Šebenik (do 71 kilogramov), Tina Sinjur ( do 75 kilogramov) in Sašo Vorkapić (do 67 kilogramov), medtem ko bo Domen Vidmar nastopil v konkurenci mlajših članov (do 23 let). Borce bosta spremljala selektor reprezentance Andrej Žveglič ter mednarodni predstavnik Slovenske zveze tajskega boksa Iztok Vorkapić.

»Konkurenca bo zelo močna, saj je v posameznih kategorija prijavljenih tudi do 24 tekmovalcev. Gre za eno večjih tekmovanj v zgodovini edine organizacije za amaterski tajski boksa IFMA, ki jo priznava Mednarodni Olimpijski komite« je pred petkovim odhodom na vzhod povedal Iztok Vorkapić. Skozi dobre uvrstitve na letošnjem svetovnem prvenstvu, se bodo najboljši borci v kategorijah lahko uvrstili na svetovne igre:
https://www.ifmamuaythai.org/2019/03/official-divisions-for-the-world-games-2021/

Slovenska ekipa se uradno odpravlja na Tajsko danes, kjer se bo udeležila zaključnih priprav v Sitpholek gymu pred začetkom tekmovanja, ki se bo uradno otvorilo z zdravniškimi pregledi in žrebom v nedeljo, 21. julija in zaključil s finalnimi dvoboji 29. julija. Vse obračune s prvenstva bo moč v živo spremljati preko Youtube kanala organizacije IFMA.

Slovenska zveza tajskega boksa se zahvaljuje Olimpijskemu komiteju Slovenije, Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport in županu Mestne občine Novo mesto, za sodelovanje ter podporo pri odhodu slovenske reprezentance na veliko tekmovanje. In našim zvestim sponzorjem in donatorjem: KOBE INŽENIRING d.o.o., DM PROJEKTI d.o.o., ZAMA d.o.o., LEKARNA NOVAK d.o.o., EVENTUS, Novo mesto d.o.o., FerroČrtalič d.o.o., LGZD z.b.o., PUMPA d.o.o., K3 OBJEKTI d.o.o., DULC d.o.o., BRIVNICA Edis Osmanović s.p., NNRN Nepremičnine d.o.o. in Anže Metod Breskvar s.p..