5. Istrski kolesarski maraton

5. Istrski kolesarski maraton

  • 01.09.2017
  • 5. Istrski kolesarski maraton, največji kolesarski dogodek v Istri, bo letos 23. in 24. septembra v Portorožu. Samo na nedeljskem rekreativnem maratonu organizator pričakuje kar 1000 kolesarjev iz celotne Slovenije in tujine.

Udeleženci lahko izbirajo med tremi različno zahtevnimi trasami, zato je dogodek primeren za vse rekreativne okuse in stopnje pripravljenosti.

Asfaltne trase potekajo po čudovitem zaledju slovenske Istre. Najkrajša (13 km) je ravninska in primerna predvsem za družine, starejše ter začetnike, srednja (49 km) in dolga (77 km) pa sta za različno pripravljene rekreativce. Najdaljša ima čez 1300 višinskih metrov, zato bo zadovoljila tudi najbolj zahtevne, na vzponu na Boršt pa se obeta tudi tekmovanje za Kralja in kraljico Boršta.

Start udeležencev vseh treh tras je ob 10. uri na Kaštelu, v centru Portoroža, kjer je osrednje prizorišče dogodka, maraton pa bo spremljali tudi brezplačen mini maraton in poligon varne vožnje za najmlajše ter pester animacijski program.

Celodnevno dogajanje se obeta tudi v soboto, 23. septembra, s Kolesarskim festivalom, bolšjim sejmom rabljenih koles in opreme, družinskim kolesarskim izletom in rekreativnim Kronometrom za veliko nagrado Istre.

Na dogodek vabijo tudi ambasadorji letošnjega maratona - Marko Baloh, Anka Vesel, Andraž Obid, Ernest Kozlovič in Andrej Jereb. Vsi v pričakovanju odličnega dogodka in prijetnega rekreativnega druženja.

Ne spreglejte možnost zgodnjih prijav do 4. septembra, ko se je na maraton možno prijaviti po posebej ugodni ceni. Prijave na so možne na spletni strani dogodka www.istrski-kolesarskimaraton.si, kjer najdete tudi vse ostale podrobnosti o dogodku.

Dogodek podpirajo Hervis, ARC d.o.o., Hoteli Bernardin, Luka Koper, Agencija M Servis, Adriatic Slovenica, Radio in TV Koper, Avto center Jereb in obalne občine - Občina Piran, Občina Izola, Občina Ankaran in Mestna občina Koper.

Video