Na Jernejevo Darku Drobežu županovo priznanje

Na Jernejevo Darku Drobežu županovo priznanje

  • 27.08.2017
  • Darko Drobež, aktualni državni prvak in prvak Mednarodne lige v tajskem boksu, član Scorpion Gyma iz Novega mesta je v soboto prejel priznanje občine Šentjernej.

Na Slavnostni seji Občinskega sveta Občine Šentjernej, je zbrane v Kulturnem centru Primoža Trubarja, nagovoril župan Radko Luzar in podelil spominske plakete društvom jubilantom, nagrado za dolgoletno prostovoljsko delo na humanitarnem področju Angeli Žabkar. Županova priznanja pa so prejeli uspešni podjetniki in Darko Drobež, vrhunski športnik in reprezentant, član Scorpion Gyma iz Novega mesta. 

Nova častna občana sta postalaTone Kovačič in Alojz Bambič.

Predstavitev Darka Drobeža, Šentjernejčane ni presenetila, saj ga dobro poznajo. Vendar si z svojo skromnostjo, prostovoljskim delom in vrhunskimi rezultati na številnih področjih zasluži, da vam ga predstavimo.

Darko Drobež je rojen leta 1981 v Gorenjem Vrhpolju, v Občini Šentjernej. Po izobrazbi je diplomiran inženir agronomije in hortikulture. V stiku s kmetijo je že vse od rojstva. Ker ima veselje do kmetovanja, mu je cilj kmetijo povečevati in modernizirati, da si olajša delo. Družina se ukvarja s prašičerejo in govedorejo in vso hrano za živali pridelajo na kmetiji. Pridelajo tudi nekaj ton ajde letno. Je oče 5-letnemu Dominiku in 2-letni Melaniji. Sam pravi, da hobija nima. Zanj obstajajo le družina, kmetijstvo in tajski boks - muaythai.
S športom se je začel spogledovati že v osnovni in srednji šoli. Na atletskih prizoriščih je osvojil preko 50 odličij, največ v skoku v višino in mnogoboju. Zmagoval je na mednarodnih tekmovanjih, bil pa je tudi večkratni državni prvak v skoku v višino in v mnogoboju.
Sledila je poškodba, neuspešna operacija in vrnitev na športna prizorišča je bil prisiljen opustiti. Leta 2013 se je Darko ponovno odločil za operacijo, tokrat je bila uspešna in veselje do športa se je vrnilo. Takoj po operaciji, je v petih mesecih izgubil 30 kg, po vrnitvi na športna prizorišča pa v naslednjih 4 letih še 12 kg.

Leta 2015, postane član Scorpion gyma, registriran in kategoriziran športnik Slovenske zveze tajskega boksa, vpisan v register pri OKS – Olimpijskem komiteju Slovenije.
Že leta 2016 mu z trdim delom in odrekanji, uspe preboj v Slovensko reprezentanco, pod taktirko trenerja in ustanovitelja tajskega boksa v Sloveniji, g. Iztoka Vorkapića. V istem letu postane državni podprvak in prvak Mednarodne lige tajskega boksa, nastop na Evropskem prvenstvu mu ni uspel, vendar svoje uspehe nadaljuje že v letu 2017, ko postane državni prvak in prvak Mednarodne lige. Poleg tega je Darko v Scorpion gymu že dve leti prostovoljec in Ambasador športa,tako s svojim zgledom in uspehi prenaša znanje in pozitivne vrednote na vse generacije, predvsem najmlajše.

Darko želi v tem športu vztrajati dokler mu bo čas in zdravje to dopuščalo. Upa tudi, da je s tem dokazal, da se s tajskim boksom lahko ukvarja vsak, ne glede na težo ali leta.