Rok Eršte odhaja na Svetovne igre

Rok Eršte odhaja na Svetovne igre

  • 16.06.2017
  • Vesela novica prihaja za reprezentanta Roka Eršteta, ki je s strani krovne organizacije za tajski boks IFMA, prejel povabilo na Svetovne igre (IWG), ki se bodo odvijale med 20. in 30. julijem v Wroclawu.

Tekmovalci in trenersko osebje Scorpion gyma iz Novega mesta, nadaljujejo s svojimi domačimi ter tujimi aktivnostmi tudi čez poletje. Vesela novica prihaja za reprezentanta Roka Eršteta, ki je s strani krovne organizacije za tajski boks  IFMA, prejel povabilo na Svetovne igre (IWG), ki se bodo odvijale med 20. in 30. julijem v mestu Wroclaw na Poljskem. Sodelovalo bo 31 športnih panog, članic Mednarodnega olimpijskega komiteja.

Kvalifikacije so za tajske boksarje potekale na uradnih tekmovanjih, kot so evropska in svetovna prvenstva ter pokali, skozi 2-letno kvalifikacijsko obdobje. Iz vsake kategorije se je na svetovne igre uvrstilo šest tekmovalcev, dva pa sta dobila povabilo s strani strokovne IFMA žirije. Tekmovanje se tako pričenja s četrtfinalnimi dvoboji 27. Julija in sklene s finalom 30. Julija. Rok bo v spremstvu svojega trenerja Iztoka Vorkapića nastopil v kategoriji do 91 kilogramov po zaslugi osvojene medalje na lanskem Evropskem prvenstvu.

Za kako velik dogodek gre, priča dejstvo, da se bo svetovnih iger letos udeležilo več kot 3000 športnikov iz 111 držav v 31 športnih panogah. Ker gre za tekmovanje, ki poteka pod okriljem MOK-a, bo v Wroclawu prisoten tudi njegov predsednik Thomas Bach. »Gre za veliko promocijo Novega mesta in države, saj so svetovne igre po statusu zahtevnosti in odmevnosti takoj za olimpijskimi igrami,« je ob povabilu k sodelovanju dejal predsednik Slovenske zveze tajskega boksa, Iztok Vorkapić. Iz Slovenije tokrat potuje 16 športnikov iz 6 športnih panog. Otvoritveno slovestnost in tekmovalni program, boste lahko spremljali na Olimpijski 24/7 TV in številnih svetovnih TV programih.