S tisočimi gibi v 45. noči ob jezeru

S tisočimi gibi v 45. noči ob jezeru

  • 06.06.2017
  • V petek 9. junija bo Most na Soči gostil regijsko srečanje skupin Društva Šole zdravja. Zbrale se bodo skupine z Goriške oziroma Primorske regije, pridružile pa se jim bodo tudi skupine iz drugih slovenskih regij.

Srečanje je del programa 45. Noči ob jezeru 2017, tradicionalne zabavne, kulturne, gospodarske in športne prireditve. Prireditev traja več dni od 9. do 11. junija na Mostu na Soči in je namenjena vsem generacijam. Večdnevna prireditev se začne z jutranjo telovadbo "1000 gibov". Organizator srečanja je domača skupina Most na Soči v sodelovanju z občino Tolmin in Zavodom za kulturo, šport in mladino občine Tolmin. Prisotne bo nagovoril župan občine Tolmin, Uroš Brežan. Po pozdravnih nagovorih, bo sledila vadba, ki jo bo vodil idejni vodja in ustanovitelj Društva Šola zdravja Nikolay Grishin, dr. med. Vadbi se lahko pridružijo tudi ostali obiskovalci tradicionalne prireditve. Člani društva so vajeni telovaditi po lepem in slabem vremenu, tako bo tudi tega dne. Ustavi jih lahko le zelo slabo vreme s padavinami. Srečanje na Mostu na Soči bo, poleg skupinske telovadbe, vseboval tudi kulturni program, vodeni ogled mesta in okolice, ogled z ladjico ali čolni kot tudi predstavitev turističnega društva z domačimi dobrotami.

Društvo Šola zdravja trenutno šteje okrog 130 skupin in več kot 3000 članov, ki vsako jutro, ne glede na vremenske razmere, telovadijo na javnih površinah po vsej Sloveniji. Število novih članov vse bolj narašča, kar gre v prid zdravju vseh državljanov. Prav taka skupinska srečanja z jutranjim razgibavanjem po različnih slovenskih regijah, pripomorejo k boljšemu informiranju in osveščanju ljudi o pomembnosti vsakodnevne telesne dejavnosti za naše zdravje.

Več informacij dobite TUKAJ.