21. Šraufov spominski pohod

21. Šraufov spominski pohod

  • 15.05.2017
  • 21. Šraufovega spominskega pohoda, ki so ga organizirali v ŠD Krašnja, se je udeležilo 105 pohodnikov iz različnih krajev. Največ jih je bilo iz Kamnika, Moravč in občine Lukovica.

Pohodniki so se na 27 ali 16 km dolgo pot podali med 5.30 in 8.30 uro izpred gostinskega lokala Bar pod Lipo v Krašnji. Na poti so jih postregli in okrepčali z dvema sadno - čajnima okrepčevalnicama, na cilju pa s tradicionalnim spominskim gojzarčkom, toplim obrokom, z živo glasbo mlade skupine Lenartiin bogatim srečelovom. Organizatorji so sicer pričakovali nekoliko večjo udeležbo, a je bila slabša vremenska napoved dovolj velik razlog, da se številni niso odločili za udeležbo.

Gost prireditve je bil nekdanji vrhunski košarkar Dušan Hauptman, ki se je povabila organizatorja zelo razveselil. Od Šraufovih sorodnikov pa se je pohoda udeležila njegova sestra, gospa Angelca.

Za varnost na pohodu so skrbeli gorski reševalci Iz GRS Ljubljana, s katerimi je pred smrtjo aktivno sodeloval tudi g Šrauf. Pri organizaciji prireditve je sodelovalo več kot 40 ljudi, med katerimi so bili najbolj številčni člani društva. V veliko pomoč so jim bili gorski reševalci, člani domačega PGD, Župnija Krašnja, štiri privatne kmetije in eno nekaj članov enega od bližnjih društev.

 

21. Šraufov pohod