ŠD Gaberje Celje vabi na 38. Cicibaniado

ŠD Gaberje Celje vabi na 38. Cicibaniado

  • 09.05.2017
  • Kot vsako leto tudi letos športno društvo Gaberje Celje vabi na tradicionalno srečanje predšolskih otrok v spretnostnem poligonu – CICIBANIADA, že 38. po vrsti.

Prireditev namenjajo najmlajšim iz vrtcev, društev Partizan in drugih športnih ter rekreacijskih društev in sicer v okviru vseslovenske akcije Veter v laseh. Odvijala se bo na zunanjem telovadišču društva v Celju in sicer v četrtek, 25. maja 2017 ob 17.00 uri.

Spretnostni poligon za otroke bo vseboval elemente kot so tek, preskakovanje in premagovanje ovir, plazenje, dričanje po deski ali toboganu, prenašanje lažjih bremen, spretnosti z žogo ipd.  Upoštevajoč število prijavljenih ekip bo poligon postavljen v eni ali v dveh linijah. Nastopajočim predšolskim otrokom se bo simbolično meril čas s štoparico.

Ekipo sestavlja 8 cicibanov (4 deklice, 4 dečki), v starosti od 4-7 let. Ob prijavi še mlajših ekip prosimo za zagotovo spremstvo več vodnikov ali staršev, saj vsi sodelujejo na lastno odgovornost. Sodelujejo lahko tudi otroci staršev, ki svojih otrok nimajo v vrtcu ali društvu, vendar je v vseh primerih obvezna predhodna prijava najkasneje do ponedeljka,, 22. maja do 20.00 ure na faks št. 03/493 03 94 ali na društveni e-mail: sdg@t-2.net.

Ob zaključku srečanja bo skromna zakuska za vse malčke. Vsi udeleženci prejmejo priložnostno darilce, vse sodelujoče ekipe (tudi vodje) pa priznanja.

Tudi letos so se v društvu odločili za vstopnino – prijavnino. Ta znaša 3(tri) plastične zamaške po udeležencu. Zamaške namenjajo organizacijam, ki zbirajo sredstva za pomoči potrebnim otrokom.

Prireditev bo trajala približno dve uri in pol. V primeru slabega vremena se bo odvila v skrajšani verziji v telovadnici.