Scorpioni uspešni na mednarodnem turnirju tajskega boksa v Novem Sadu

Scorpioni uspešni na mednarodnem turnirju tajskega boksa v Novem Sadu

  • 16.12.2015
  • S tekme, ki je potekala v nedeljo 6.12.2015 v Novem sadu v dvorani športnega centra Spens v Srbiji, se je vrnila ekipa novomeškega Scorpion Gyma.
Na posebno povabilo predsednika Srbske zveze tajskega boksa g. Miodraga Jotića in organizatorja VICTORY GYMA se je SCORPION GYM odzval in se po samo 14-dnevnem tekmovalnem premoru udeležil 4. mednarodnega turnirja v tajskem boksu "DO POBEDE" v Novem Sadu 6. 12. 2015. Slovenske barve sta v športnem centru Spens pred več kot 1000 gledalci zastopala Rok Eršte v kategoriji + 91 kg in Luka Martinec do 67 kg. V glavni borbi večera bi moral nastopiti Borut Turk proti Dimitriju Tadiću v kategoriji do 71 kg, a je borbo zaradi sanacije stare poškodbe odpovedal.
 
Luka Martinec je suvereno s 3 : 0 premagal domačega borca Zorana Bobocki. Njegov trener, tudi sam vrhunski športnik Mirko Vorkapić je ponosen na svojega varovanca, ki je vse tri runde vladal v ringu in na koncu slavil zmago.
 
Roku Erštetu tokrat ni uspelo, dvoboj je izgubil s 3 : 0 proti nasprotniku iz Srbije Aleksandaru Brkiću, ki je v 1. rundi dominiral, 2. runda je bila neodločena, v 3. rundi pa je Rok nadvladal nasprotnika v vseh segmentih borbe. Žal to ni bilo dovolj, da bi Rok slavil.
 
Naj omenimo, da sta se v Novem Sadu srečala in izmenjala izkušnje predsednika državnih zvez tajskega boksa, slovenski (Iztok Vorkapić) in srbski (Miodrag Jotić), ki sta hkrati tudi ustanovitelja tajskega boksa v svojih državah. Izmenjala sta mnenja in se pogovarjala o statusu in podpori športnikom s strani države in Olimpijskega komiteja, ki je v Srbiji veliko bolj urejena in naklonjena uspešnim tekmovalcem, kot pa pri nas. Prostore za trening imajo v brezplačni rabi in mesečna nakazila za uspešnost po uradni tabeli.
 
Zahvaljujemo se Športni uniji Slovenije, ki je družbeno odgovorno podprla športnike in službeno osebje Scorpion gyma z brezplačnim najemom kombija in nam tako pomagala do novih zmag!
 
Rezultati tekmovalcev SCORPION GYMA:
3. borba večera 67 kg 3 x 2 min: Luka Martinec SCORPION GYM (Slovenija) vs Zoran Bobocki VICTORY GYM (Srbija) 3 : 0
7. borba večera + 91 kg 3 x 2min: Rok Eršte SCORPION GYM (Slovenija) vs Aleksandar Brkic KBK FUTOG (Srbija) 0 : 3
 
Ekipa Scorpion Gym