Mednarodna liga tajskega boksa v Novem mestu

Mednarodna liga tajskega boksa v Novem mestu

  • 20.11.2015
  • Duh tajske se v bojnih ritmih in kvadratnem krogu 28. novembra vrača v športno dvorano Drska v Novem mestu. Potekal bo drugi krog mednarodne lige tajskega boksa (IMTL), ki združuje kar 28 klubov iz 12 evropskih držav.
Duh tajske se v bojnih ritmih in kvadratnem krogu 28. novembra vrača v športno dvorano Drska v Novem mestu. Potekal bo drugi krog mednarodne lige tajskega boksa (IMTL), ki združuje kar 28 klubov iz 12 evropskih držav. 
 
Tekmovanje bo potekalo v dveh delih. Nastopilo bo kar 8 bojevnikov domačega Scorpion gyma: Ognjen Lazarević, David Bizjak, Luka Martinec, Sašo Vorkapić, Darko Drobež, Rok Eršte, Borut Turk in Mirko Vorkapić.
 
Gledalci si bodo najprej ogledali 15 amaterskih dvobojev v otroški, ženski, mladinski in članski konkurenci. Osrednji del dogodka pa bodo štirje profesionalni dvobojih najboljših slovenskih in madžarskih tajski boksarjev. V glavnem dvoboju večera bo aktualni profesionalni prvak IMTL v kategoriji do 71 kilogramov Mirko Vorkapić proti Madžaru Adamu Gaalu branil svoj naslov prvaka, ki ga je osvojil novembra lani po dramatični borbi z Nizozemcem Reduanom Koubinijem. Mirko si je s to zmago priboril prvo mesto izzivalca na evropski WMC (World Muay Thai Council) lestvici. 
 
V ostalih profesionalnih dvobojih bodo nastopili še izkušeni Grega Smole, ki je pred kratkim na evropskem prvenstvu v K1 osvojil zlato medaljo ter domačina Borut Turk in težkokategornik Rok Eršte. Novo mesto pa bo znova postavljeno na svetovni zemljevid, saj je tekmovanje uradno zavedeno v koledarju svetovne organizacije IFMA/WMC. 
 
Mednarodni športni dogodek je del mednarodnega projekta NE NASILJU »UNITE TO END VIOLENCE AGAINST WOMEN«, katerega partner je tudi Scorpion gym skupaj z Združenimi narodi, Mednarodnim Olimpijskim komitejem, Slovensko zvezo tajskega boksa in svetovno organizacijo za tajski boks IFMA.
 
Ob tej priložnosti se ekipa Scorpion gyma zahvaljuje vsem podjetjem in posameznikom, ki bodo omogočili izvedbo mednarodne športne prireditve. Vse ljubitelje tajskega boksa pa vljudno vabijo prihodnjo soboto, 28.11.2015 v ŠD OŠ Drska ob 18:00, da podprejo domače in tuje uspešne športnike.
 
Scorpion Gymo podeljuje 3 VIP vstopnice za dogodek. Sodelujete lahko tako, da pravilno odgovorite na nagradno vprašanje, ki se glasi: Navedite vsaj enega borca (ime in priimek) iz dogodka/vstopnice. 
 
Izmed pravilnih odgovorov bodo v sredo, 25. 11. 2015 izžrebali 3 srečneže, ki si bodo lahko borbe ogledali v živo! Več o mednarodnem športnem dogodku v tajskem boksu na: https://www.facebook.com/scorpiongym