MIRNA GORA PRI ČRNOMLJU GOSTILA ŠUS EKO AVANTURO

MIRNA GORA PRI ČRNOMLJU GOSTILA ŠUS EKO AVANTURO

  • 14.09.2015
  • ŠUS EKO Avantura je del projekta »Zdravju prijazno podjetje«, katerega cilj je celostna promocija zdravja na delovnem mestu.
ŠUS in ŠRD Črnomelj sta organizirala EKO Avanturo za delavce in podjetja na Mirni Gori v nedeljo, 13.9.15. Prijetno vreme je pripomoglo, da kljub višini več kot 1.000 metrov so lahko udeleženci uživali v naravi, se rekreirali, družili ter predvsem sodelovali v različnih športnih igrah – poligonih. Delavci so lahko s svojimi družinami sodelovali v kolesarjenju in pohodu na Mirno Goro ter v plesu, družabnih in drugih družabnih igrah, ki so bile prerazporejene na različnih lokacijah Mirne Gore.
 
ŠUS EKO Avantura je del projekta »Zdravju prijazno podjetje«, katerega cilj je celostna promocija zdravja na delovnem mestu ter evropskega projekta v soorganizaciji z EFCS »Active Workplace – Healthy lifesyle«, ki se odvija v okviru Evropskega tedna športa #BeActive, katerega cilj je promocija telesne dejavnosti med delavci.
 
Na Mirni Gori je bil organiziran FlashMOVE, ples ki se sočasno odvija tudi v drugih državah vseevropskega projekta ISCA MOVE Week-teden gibanja. Na izbrano glasbo (remix evropske himne - Oda radosti) in plesno koreografijo so plesali tudi v večjih prestolnicah (v Parizu, Torinu, Budimpešti, Bratislavi, Beogradu, Ljubljani in v več kot 65 drugih mestih).
 
FlashMOVE je del vseevropskega projekta Teden gibanja, katerega cilj je širša evropska promocija koristi redne udeležbe na športnih in drugih fizičnih aktivnostih. Kampanja bo potekala po vseh Evropskih državah, tudi med 21. in 27. septembrom 2015.