VABLJENI NA 3. OBALNI MARATON, NAJVEČJI KOLESARSKI DOGODEK V SLOVENSKI ISTRI

VABLJENI NA 3. OBALNI MARATON, NAJVEČJI KOLESARSKI DOGODEK V SLOVENSKI ISTRI

  • 03.09.2015
  • Letos bo potekal 27. septembra v Kopru, kjer pričakujemo tudi do 1000 udeležencev. Ti lahko izbirajo med tremi različno zahtevnimi trasami, zato je primeren vse okuse in stopnje pripravljenosti, dogodek pa bo spremljal tudi brezplačni mini maraton za najmlajše in pester animacijski program z letošnjo novostjo, Istrsko tržnico.
Asfaltne trase potekajo po čudovitem zaledju slovenske Istre. Salinera (17 km) je primerna predvsem za družine, trasi Zavarovalnica Maribor (48 km) in Bicikel.com (64 km) pa za različno pripravljene rekreativce. Najdaljša ima čez 1000 višinskih metrov, zato bo zadovoljila tudi najbolj zahtevne. Start udeležencev vseh treh tras je ob 10. uri pri Taverni na Pristaniški ulici, kjer je tudi osrednje prizorišče dogodka.
 
Udeležencem bodo na voljo okrepčila, potujoča servisna delavnica in organizirana rediteljska služba, ki bo poskrbela za ustrezno varnost udeležencev. Na križiščih bo poskrbljeno za usmerjanje kolesarjev, na nevarnih odsekih pa za ustrezno opozarjanje. Vsak udeleženec prejme bogato darilno vrečko s praktičnimi izdelki, prav tako pa spominsko medaljo in topel obrok po zaključku tekmovanja.
 
Posebne nagrade bodo podeljene najštevilčnejši skupini in najstarejšemu udeležencu, številnim drugim udeležencem pa bo nagrade dodelil žreb. Glavna nagrada, ki bo podeljena z žrebom štartnih številk, je kakovostno kolo!
 
Ne spreglejte možnost zgodnjih prijav do 7. septembra, ko se na maraton lahko prijavite po posebej ugodni ceni. Prijave na so možne na spletni strani dogodka www.obalnimaraton.si, kjer najdete tudi vse ostale podrobnosti o dogodku.
 
Obalni kolesarski maraton je tudi del pobude Slovenija v gibanju Športne unije Slovenije in sklopa prireditev Slovenija kolesari Olimpijskega komiteja Slovenije.
 
Več kot dovolj razlogov, da prijavo izpolnite že sedaj in se pridružite!