ŽivŽav z Mini in malo Zminško avanturo

ŽivŽav z Mini in malo Zminško avanturo

  • 31.08.2015
  • Športno društvo Utrip iz vasice Zminec pri Škofji Loki je v soboto, 29.08.2015 uspešno izpeljala že tretji ŽivŽav z malo z mini in malo Zminško avanturo. S traso se je spopadlo 58 neustrašnih gusarjev, kar pomeni, da s(m)o skupaj prešvicali med 120 in 150 ur
Športno društvo Utrip iz vasice Zminec pri Škofji Loki je v soboto, 29.08.2015 uspešno izpeljala že tretji ŽivŽav z mini in malo Zminško avanturo. S traso se je spopadlo 58 neustrašnih gusarjev, kar pomeni, da s(m)o skupaj prešvicali med 120 in 150 ur.
 
Otroci so se imeli naravnost noro, ko so najprej tekli, potem skirojali ali rolali, potem hajkali in se orientirali, se okrepili na okrepčevalnici, kolesarili, spet hajkali in se orientirali, opravili s spretnostnimi nalogami, preplezali Zminški grad (plezalno steno), bili kreativni in izdelali papigo, se spustili po velikem spustu, splezali na gusarsko ladjo, pogumno skočili v vodo, si nadeli potapljaško opremo in končno našli potopljeni zaklad ter bosi (ker je to najbolj naravno in nam to priporoča doktor bosega teka Marko Roblek) pritekli v cilj, kjer jih je ponovno pričakala okrepčevalnica, podelitev eko medalj v Loških barvah, kreativne delavnice, skupinske igre, demonstracija in skupinska igra Loških gasilcev, poligon, ki ga je izpeljalo legendarno Športno društvo Partizan iz Škofje Loke, se okrepčali z domačim malinovcem, gusarskimi topovčiči in gusarskim vročim psom lokalnih pridelovalcev/predelovalcev ter za posladek - z gusarskim šmornom, za katerega so sestavine pridodali lokalni pri/predelovalci - kmetiji Oman, kmetija Okršlan in mesarija Stanonik. 
 
Usmeritev ŠD Utrip iz Zminca pri Škofji Loki je, da vse generacije spodbuja k rekreaciji (poseben poudarek pa je na najmlajših), ki z vetrom v laseh, nasmehom na obrazu, skladno z naravi prijaznimi športi in ekološko osveščenostjo tvorijo zdrav podmladek, ki bo v nadaljevanju ustvarjal zdravo društvo. In boljši jutri. Hkrati promovira lokalno hrano, ker Loško je ekološko.