GIBANJE JE ŽIVLJENJE IN ŽIVLJENJE JE GIBANJE!

GIBANJE JE ŽIVLJENJE IN ŽIVLJENJE JE GIBANJE!

  • 27.08.2015
  • Konec septembra se bo odvijal medgeneracijski projekt Simbioza giba, v katerem kot partner sodeluje tudi ŠUS. Društva, organizacije in posamezniki se lahko pridružite tako, da med 21. In 27. septembrom odprete vrata svojih centrov in ponudite možnost brezplačnega obiska vaših programov.
Cilj letošnje Simbioze giba je odpreti športne objekte, vrtce, šole in druge lokacije ter tako pripadnikom vseh generacij ponuditi priložnost za gibanje.
 
Slogan letošnje akcije je Gibanje je življenje in Življenje je gibanje, s čimer želijo partnerji poudariti pomen gibanja kot vrednote kakovostnega življenjskega sloga Slovencev.
 
Pri projektu lahko sodelujete tako, da v tednu med 21. in 27. septembrom, vsak dan med 10. in 11. ter 17. in 18. uro odprete vrata svojih lokacij ter tako omogočite medgeneracijsko povezovanje za vse generacije, ki se bodo udeležile vaših programov. 
 
Kaj so pogoji sodelovanja: 
  • omogočite brezplačno uporabo vaših storitev, prostorov in strokovnega kadra, od ponedeljka do nedelje dvakrat dnevno (med 10. in 11. uro ter 17. in 18. uro),
  • predstavite vaš program za minimalno 6 ljudi, program za eno uro,
  • veseli bomo, če boste izvedli program v vseh terminih, v nasprotnem primeru tolikokrat, kot je mogoče.
Več podrobnosti sledi ob prijavi. 
 
Prijave potekajo preko spletnega obrazca. Video utrinke iz lanske akcije pa najdete TUKAJ.
 
Sicer pa se bo letošnja Simbioza giba se bo odvijala v času Tedna gibanja – vseevropske kampanje, katere koordinator v Sloveniji je Športna unija Slovenije. Organizatorji lahko tako z izvedbo aktivnosti med 21. in 27. septembrom istočasno sodelujete na dveh priznanih kampanjah promocije gibanja