SRCE SLOVENIJI 2015 - MATEJ MARKOVIČ NEUSTAVLJIVI HUMANITAREC, KI PODIRA VSE MEJE

SRCE SLOVENIJI 2015 - MATEJ MARKOVIČ NEUSTAVLJIVI HUMANITAREC, KI PODIRA VSE MEJE

  • 21.08.2015
  • Gre za velik dogodek, ki ima zelo veliko srčno in nacionalno noto ter združuje pomembnejše humanitarne akterje, še posebej športno humanitarno društvo Never give up in Anino zvezdico, ki je med močnejšimi in najbolj odmevnimi humanitarnimi organizacijami v Sloveniji.
Na kratko o projektu Srce Sloveniji in kaj sploh je
 
Gre za velik dogodek, ki ima zelo veliko srčno in nacionalno noto ter združuje pomembnejše humanitarne akterje, še posebej športno humanitarno društvo Never give up in Anino zvezdico, ki je med močnejšimi in najbolj odmevnimi humanitarnimi organizacijami v Sloveniji.
 
Že v letu 2014 z izredno odmevno dobrodelno akcijo so pomagali 850 pomoči potrebnim otrokom pri nakupu šolskih potrebščin. Zaradi odziva javnosti, sponzorjev in donatorjev, kot tudi številnim zahvalam družin, ki jim je Matej Markovič s svojo ekipo pomagal s projektom, so se odločili, da ga ponovijo tudi letos. Z določitvijo, da letošnjega še povečajo, podaljšajjo in vključijo še več ljudi, ki bi želeli pomagati. Vsa zbrana sredstva bodo v obliki šolskih potrebščin predali zavodu Anina zvezdica. Anina zvezdica bo šolske potrebščine podelila otrokom iz socialno ogroženih družin.
 
Sredstva lahko nakaže tudi v klasični obliki donacije na transakcijski račun odprt izključno za Srce Sloveniji in preko humanitarnega društva Never give up – številka transakcijskega računa:
SI56 020320261004063 in SWIFT: LJBASI2X
 
 
Zakaj tak projekt?
 
Ekstremni športnik Matej Markovič (Matej je tudi ambasador projekta Slovenija v gibanju) je tudi velik humanitarec, zato želi s svojim dejanjem, s svojo zgodbo, širiti sporočilo o tem, da je srce tisto najmočnejše orožje, ki premaga prav vse ovire, katere nam življenje znova in znova postavlja in nas z njimi preizkuša. Istočasno pa želi s svojim zgledom tem ljudem dati upanje. Upanje, da je treba vztrajat, se borit, včasih z zadnjimi atomi moči.
 
 
Kako bo Srce Sloveniji bilo v letu 2015?
 
Akcija Srce Sloveniji 2015 se bo pričela v ponedeljek, 17. avgusta s skokom v morje na plaži v Luciji in se bo končala na Rudniku v Ljubljani, v soboto 22. avgusta 2015. V tem času bo Matej preplaval slabih 30 kilometrov ob slovenski obali, prekolesaril dobrih 950 kilometrov dolgo etapo okrog Slovenije in pretekel več kot 250 kilometrsko pot v obliki srca. Skupaj več kot 1230 kilometrov, na katerih ga bo ob trasi, prek družbenih omrežij in prenosa v živo na spletni strani društva lahko spremlja celotna Slovenija. V živo lahko spremljate Mateja tudi na naši spletni strani - spodaj.
 
V tem času Matej poziva vse, da po svojih močeh darujejo sredstva za nakup šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin.
 
 
Kako lahko jaz pomagam?
 
Že sedaj pa lahko projekt podprete z SMS-om SRCESLOVENIJI5 na 1919. Projektu se bo tudi letos pridružila humanitarna organizacija Anina zvezdica, ki bo poskrbela za nemoteno distribucijo šolskih potrebščin in hrane tistim otrokom, ki jo zares najbolj potrebujejo. Finančna sredstva, ki ne bodo porabljena za nakup šolskih potrebščin, bomo tudi letos namenili poplačilu najnujnejših položnic izbranim družinam  in nakupu hrane z daljšim uporabnim rokom.
 
Pomagate lahko tudi s širjenje glasu o akciji na družbenih omrežjih. Natisnite si simbol te akcija – veliko rdeče srce s pozivom k donaciji, se fotografirajte in fotografijo objavite na svojih družabnih kanalih, Facebooku, Instagramu, Twitterju z uporabo lojtre #SrceSloveniji5na1919 in označite še 3 svoje prijatelje, da storijo isto - delijo svoje srce.
 
Tudi nas najdete na družbenih omrežjih:
Facebook: facebook.com/SrceSloveniji
Twitter: @srcesloveniji
Instagram: @srcesloveniji
 
Srce pa lahko najdete TUKAJ
 
Spremljajte Mateja v živo!