VETER V LASEH OBOGATIL TEDEN OTROKA

VETER V LASEH OBOGATIL TEDEN OTROKA

  • 20.10.2014
  • Ob Tednu otroka, ki je potekal med 6. in 11. oktobrom, so bile na šolah sevniške občine izvedene številne prireditve v sklopu projekta »Veter v laseh«. Gre za pridružitev že 19. vseslovenski športno-družbeni akciji, h organizaciji katere je v sodelovanju s šolami pristopil javni zavod KŠTM Sevnica s podporo Občine Sevnica.
Že med tednom so se po vseh šolah sevniške občine odvijali predvsem športno obarvani dogodki, obogateni s preventivnimi vsebinami o pasteh raznih oblik odvisnosti, o cestno-prometni varnosti in zdravem načinu življenja, urnik so dopolnili tudi kulturni dogodki. Zaključek celotedenske akcije pa je bil minulo soboto, 11. oktobra, ko je v Sevnici potekal zaključni festival.
 
Na osrednjem prizorišču, pri Osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica so se po prihodu vseh sodelujočih šolarjev iz Sevnice in Boštanja zvrstili pozdravni nagovori župana Srečka Ocvirka, direktorice KŠTM Sevnica Mojce Pernovšek, predstavnice Športne unije Slovenije Mojce Grojzdek, ravnateljic Mirjane Jelančič in Vesne Vidic-Jeraj ter posebnega gosta, znanega odbojkarja iz Sevnice, Andreja Flajsa. Sledile so športne aktivnosti na športnih poligonih, fitnes napravah na prostem in v športnem domu. Otroci so se preizkusili v bowlingu in speedbadmintonu, se srečali z gasilci in prisluhnili vzgojno-izobraževalnim vsebinam.
 
Aljaš Papež, Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica
 
Fotogalerija