27. Tafisa Svetovni kongres

 • Panoga
  Kongres
 • Kdaj
  08.06.2022 do 12.06.2022
 • Kje
  Portorož
 • Prizorišče
  Grand Hotel Bernardin
 • Regija
  Slovenska Istra in Kras
 • Država
  Slovenija
27. Tafisa Svetovni kongres

Sloveniji je bila zaupana organizacija 27. svetovnega kongresa TAFISA, ki ga Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez v soorganizaciji s Športno unijo Slovenije gosti med 8. in 12. junijem 2022 v Portorožu. Naslovna tema kongresa TAFISA 2021 je »Sport for all in a Changing World«.

TAFISA (The Association For International Sport for All) je vodilna svetovna organizacija na področju športa za vse, ustanovljena leta 1991 v Bordeaux, Francija. Svetovni kongres poteka širom sveta vsaki dve leti, med zadnjimi dosedanjimi gostiteljicami so Francija, Madžarska, Južna Koreja in Japonska. V sklopu kongresa potekata tudi generalna skupščina TAFISA in sestanek TAFISA Board of Directors. Dogodek poteka 4 dni, med 8. in 12. junijem 2022 v Grand hotelu Bernardin v Portorožu.

Svetovni kongres TAFISA predstavlja odlično priložnost za nova spoznanja trendov na področju športa za vse in smernic svetovnih organizacij na tem področju. Organizacija kongresa Slovenijo za nekaj dni postavlja v luč svetovne prestolnice športa za vse, saj se na tovrstnem kongresu pričakuje udeležbo več kot 500 predstavnikov iz okoli 80-ih držav vsega sveta. Med udeleženci kongresa je moč pričakovati mnogo pomembnih in prepoznavnih posameznikov, ki delujejo na področju športa za vse, uglednih strokovnjakov iz akademskega sveta in številnih mednarodnih organizacij, ki jim gibalna aktivnost slehernega posameznika predstavlja pomemben imperativ in inspiracijo s ciljem promocije zdravega načina življenja s športom za visoko kakovost življenja in prispevek k boljšemu svet preko športa.

Uradna spletna stran: https://www.tafisa-slovenia2021.si/

Komentarji (0)

Oddaj komentar

Zaradi omejevanja avtomatiziranih sporočil, prosimo rešite preprost matematičen test. Odgovor zapišite s številko (ne besedo).

Ni komentarjev