Velikonočni ples

  • 07.05.2019

Na velikonočno soboto, 20. aprila 2019, je društvo Vezalka s podporo Športne unije in Plesnega studia Novo mesto organiziralo športno-rekreativni dogodek s kulturno noto - plesni večer. Čez 100 udeležencev je brusilo svoje pete na plesnem parketu gostišča Loka v Novem mestu. V prijetnem ambientu ob reki Krki se je mlado in staro vrtelo v različnih plesnih ritmih.
Plesišče se je odprlo ob osmi uri zvečer s prvo plesno rundo. Plesni meni je bil bogat z angleškim valčkom, cha cha cha-jem, jivom, rumbo, foxtrotom, disco foxom, sambo, mambo in še bi lahko naštevali. Čeprav ni bilo žive glasbe, pač pa je »muziko« spretno vrtel DJ, so najvztrajnejši poplesavali vse tja do druge ure zjutraj. Prijetno presenečenje so tako kot že mnogokrat poprej pripravili plesalci Country plesne skupine Vrtičkarji. Amaterska skupina starejših plesalcev je pripravila zabavne plesne točke, kjer so pokazali svoje znanje country korakov in poželi velik aplavz. Na prereditvi je bila tudi ekipa plesalcev Plesnega studia Novo mesto, ki je plesala bolj profesionalno, a zato nič manj iz srca. Iz njihovega plesa se je videlo, da živijo ples.
Prireditev je bila brezplačna za vse udeležence. Poleg samega druženja, želi prireditev ozaveščati ples kot možno obliko rekreacije za vse generacije. S tem želi spodbujati k povečanju števila telesno aktivnih ljudi. Hkrati dogodek plesnim navdušencem ponuja priložnost, da utrjujejo in pokažejo svoje plesno znanje ter se tako povezujejo z bližnjimi n širšo skupnostjo. Tiste manj vpeljane plesalce pa dogodek opogumlja, da se preizkusijo v plesnih korakih in večkrat stopijo na plesni parket.

Fotogalerija