3. Pikin ultra tek

3. Pikin ultra tek

  • 28.09.2017
  • Triatlon klub Velenje z lokalnimi športnimi in humanitarnimi organizacijami (Športna zveza Velenje, Festival Velenje, Rotary klub Velenje, Rotaract Velenje) pripravlja 3. Pikin ultra tek, ki bo potekal na obali Velenjskega jezera.

Tek poteka 24 ur neprekinjeno s pričetkom v soboto 30. septembra ob 18. uri in traja do nedelje 1. oktobra do 18. ure. Namen teka je privabiti tekače, športnike in ljudi dobre volje, da se udeležijo prireditve in da v terminu dogodka pretečejo ali prehodijo poljubno dolgo dolžino ter s prostovoljnimi prispevki pomagajo otrokom omogočiti športne počitnice. 

Vsak udeleženec, ki bo prispeval prostovoljno štartnino, bo za svoj športni in humanitarni prispevek nagrajen s spominsko štartno številko in vrečko donatorjev. Vsa sredstva v obliki štartnine se bodo 100 odstotno donirala Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje, ki bo z zbranim zneskom popeljala otroke na športne počitnice.

24 urni tek, humanitarne narave, podpira Mestna občina Velenje v sodelovanju z ostalimi akterji Pikinega festivala.

Istočasno v tem terminu poteka tudi športni podvig Roka Puvarja – podiranje novega Guinnessovega rekorda v deskanju z veslom (SUP). Dogodek je svetovnega značaja, poteka na isti lokaciji - obala Velenjskega jezera (pri Camp Jezero Velenje).

Razglasitev rezultatov bo v nedeljo ob 18.00 uri.