Šampanjc turnir

 • Panoga
  Tenis
 • Kdaj
  22.09.2018 od 10:00 do 18:00
 • Kje
  Ljubljana
 • Prizorišče
  Športno-rekreacijski center ŠD Šentvid - Ljubljana
 • Regija
  Osrednjeslovenska
 • Država
  Slovenija
Šampanjc turnir
  organizator
 • Športno društvo Šentvid - Ljubljana Športno društvo Šentvid - Ljubljana

 • E-mail
  info@sd-sentvid.si
 • www
 • Telefon
  040/209-340
 • Kontakt
  Rajko

Sponzorji: Mestna občina Ljubljane

Tenis turnir za ljubitelje tenisa že tradicionalno več desetletij poteka na športno-rekreacijskem centru ŠD Šentvid v Ljubljani.

Športno društvo Šentvid – Ljubljana bo tudi letos organiziralo tradicionalni rekreativni teniški turnir – Šampanjc turnir. Na igriščih za tenis se bodo med seboj pomerili teniški rekreativci iz Ljubljane in okolice. Rok za prijavo je 7 dni pred dogodkom. Udeležba na turnirju je brezplačna. Turnir teniških dvojic bo potekal po uradnih veljavnih teniških pravilih TZS. Sodili bodo strokovno usposobljeni sodniki. Za organizacijo rekreativnega turnirja bo poskrbelo preko 6 prostovoljcev – članov društva. Vsi udeleženci bodo dobili praktične nagrade. Za dobro vzdušje bo poskrbel spremljevalni glasbeni program in voditelj prireditve. Med odmori bodo potekale raznovrstne razvedrilne in nagradne igre za gledalce in spremljevalce. Prireditev se bo zaključila s slavnostno razglasitvijo rezultatov in podelitvijo nagrad. Poskrbljeno bo tudi za jedačo in pijačo za udeležence prireditve in prostovoljce ter ustrezno medicinsko oskrbo. Prireditev je namenjena športnemu udejstvovanju mladih in starih ter popularizaciji tenisa. Program se izvaja skladno z načeli trajnostnega razvoja, udeležence usmerjamo k smotrni in varčni rabi naravnih virov.

Sistem tekmovanja: Posamezniki bodo z žrebom razvrščeni v dvojice. Izžrebane dvojice odigrajo prvi krog turnirja. Zmagovalci tekem v prvem krogu gredo ponovno v žreb, izžrebajo se nove dvojice za 2. krog turnirja. Zmagovalci tekem 2. kroga gredo ponovno v žreb, izžrebajo se nove dvojice za 3. krog. Poraženci izpadejo iz nadaljnjega tekmovanja. Na ta način poteka tekmovanje iz kroga v krog. Število krogov je odvisno od števila prijavljenih udeležencev. Dvojice, ki so bile izžrebane za polfinalni tekmi ostanejo v enaki sestavi tudi za finalno tekmo in za tekmo za tretje mesto. Poraženci 1. kroga gredo v repasaž, kjer poteka nadaljnje tekmovanje na enak način z žrebanjem dvojic. Tako ima vsak udeleženec turnirja vsaj dve tekmi v tenisu. Dokončen razpored posameznih tekem bo objavljen po prejemu prijav na turnir in žrebu glede na število prijavljenih udeležencev. Pred vsako tekmo bo zagotovljeno 10 minut časa za ogrevanje. Tekme se bodo igrale na en dobljen set (9 game-ov) po uradnih veljavnih teniških pravilih TZS. Polfinalni tekmi, tekma za tretje mesto in finalna tekma se igrajo na dva dobljena seta (6 game-ov).

Komentarji (0)

Oddaj komentar

Zaradi omejevanja avtomatiziranih sporočil, prosimo rešite preprost matematičen test. Odgovor zapišite s številko (ne besedo).

Ni komentarjev