Frajerji migamo

 • Panoga
  Tek
 • Kdaj
  20.06.2018 od 08:00 do 13:00
 • Kje
  Celje
 • Prizorišče
  Špica
 • Regija
  Savinjska in Koroška
 • Država
  Slovenija
Frajerji migamo

Naše šolsko športno društvo je soorganizator prireditve Frajerji migamo na Srednji šoli za storitvene dejavnosti in logistiko v Celju že petoleto zapored. Namen prireditve je osveščanje dijakov o pomembnosti gibanja, tako teka kot hoje, za normalno in zdravo življenje.
Bosonogi hodimo, obuti tečemo! Priprava na poletje!
Prireditev je pripravljena za celotno šolo, dijake in učitelje - predstavitev gosta, ki se ukvarja s tekom, tek dijakov in učiteljev, hoja "bosonogcev" (dijaki in učitelji, obdaritev zmagovalcev).

Bodi FRAJER,

MIGAJ TUDI TI,

FRAJERJI MIGAMO!

To je misel prireditve, ki ima osnovni namen osveščanje mladih o pomenu gibanja za človekov zdrav razvoj, vzpodbujanje druženja med mladimi v naravi, tolerantnosti med različno sposobnimi, vzbujanje skupinskega duha. Lanski gost je bil Peter POLES. Kandidati za obe aktivnosti se sami prijavijo, ob teku in hoji pa potekajo tudi stranske aktivnosti: učitelji in člani društva poskrbijo tudi za umetniško plat prireditve - poslikava tekmovalcev, napisi številk, izobešanje copatov bosonogcev, spominsko fotografiranje utripa prireditve, pred prireditvijo izdelava plakatov, ki bodo izobešeni in postavljeni na ogled po trasi hoje bosonogcev ter tekačev (misli dijakov ob koncu šolskega leta pripravljajo pri pouku slovenščine in umetnosti). Prireditev se začne in konča na najlepšem sprehajališču po nabrežju reke Savinje, na zbirališčni točki Špica (celjski veslaški klub). Trasa teka (6200m) po nabrežju je krožna, Špica, po levem bregu navzgor do visečega mostu, preko mosta, nato po desnem bregu navzdol do mestnega parka v Celju, preko mostu v Lisce zopet na levi breg Savinje in navzgor do Špice. Hoja bosonogcev je dolga 4 km od Špice s tokom reke po levem bregu, po spodnji stezi sprehajališča do mostu v Laško in po zgornji poti istega brega Savinje nazaj do Špice.

https://www.google.si/maps/@46.2309568,15.2401079,2250m/data=!3m1!1e3?hl=sl

Sestavni del prireditve je druženje, tako med hojo, tekom kot po prihodu na cilj - podelitev kolajn, priznanj, športne igre - vlečenje vrvi, badminton, slack line ..., druženje z gostom, učitelji, člani društva, čiščenje nabrežja Savinje, malica. Med tekači in bosonogci so tudi naši člani in učitelji šole. To daje tekmovanju poseben čar, medgeneracijsko druženje. Pri organizaciji prireditve nam pomagajo tudi donatorji Drogerija Tuš (darilca), podjetje Frutaroma (sok), pizzeria Špica nam nudi prostor in elektriko brezplačno. Donatorjev seveda ne imenujemo.

Komentarji (0)

Oddaj komentar

Zaradi omejevanja avtomatiziranih sporočil, prosimo rešite preprost matematičen test. Odgovor zapišite s številko (ne besedo).

Ni komentarjev