7. nočni tek 4 mostov

 • Panoga
  Tek
 • Kdaj
  16.06.2018 od 10:00 do 02:30
 • Kje
  Škofja Loka
 • Prizorišče
  Trgi in ulice
 • Regija
  Gorenjska
 • Država
  Slovenija
 • Facebook
7. nočni tek 4 mostov
  organizator
 • Društvo T4M Društvo T4M

 • E-mail
  igor@t4m.si
 • www
 • Telefon
  041344138
 • Kontakt
  Igor Drakulič

Škofja Loka bo spet postala prestolnica teka, veselja in druženja, saj bo T4M ponovno združil vse generacije s teki vrtčevskih in šolskih otrok, tekom za Run4Unity ter nočnim 10 km tekom po ulicah in trgih Škofje Loke.

 PREČKAMO MOSTOVE, POVEZUJEMO LJUDI

 www.t4m.si

 www.facebook.com/TekStirihMostov

 7. nočni Tek štirih mostov

 Lanski Tek štirih mostov se je uveljavil kot dvodnevna prireditev, saj smo začeli že v petek zvečer s tekaškim druženjem ob testeninki in živi glasbi. Dogajanje smo razširili tudi na Cankarjev trg, ki skupaj z Mestnim trgom tvori enovit prireditveni prostor.

 »Verjetno najboljši ulični tek v Sloveniji … fantastično navijaško vzdušje … brezhibna organizacija …« - to je le nekaj komentarjev po lanskem Teku štirih mostov, ki je bil 16. in 17. junija 2017. Ocenjujemo, da smo v Škofjo Loko v obeh dneh skupaj privabili okrog 10.000 ljudi. Dopoldne in popoldne je teklo več kot 1.000 vrtčevskih in šolskih otrok, večernega teka se je udeležilo 1.200 tekačev vseh starosti, na startno-ciljnem prostoru, ob celotni progi in na prizorišču večernih koncertov pa je bilo skoraj 8.000 Ločanov, spremljevalcev, turistov in drugih obiskovalcev.

 Bilo je polno emocij, dobre volje, pozitivnega vzdušja, smeha, navijanja, ... Skupaj smo ustvarili izjemen dogodek, ki je Škofjo Loko v dveh dneh spremenil v prestolnico teka, športa in druženja.

 Na YouTube si lahko ogledate krajši video, na naši spletni strani www.t4m.si v rubriki Fotogalerija pa je objavljena cela vrsta odličnih fotografij z dosedanjih tekov.

 Ponovno, že tretjič zaporedoma, smo izvedli šolski tek za Pokal štirih županov, ki so se ga udeležili učenci in učenke iz 18 šol iz vse Slovenije. Najuspešnejša šola prejme prehodni pokal in nagrado v višini 500 evrov za nakup športne opreme. Pokal prejme tudi najmnožičnejša šola, šolske teke pa podpirajo župani štirih občin Gorenja vas - Poljane, Škofja Loka, Železniki in Žiri.

 V povezavi s škofjeloškima kluboma Lions in Rotary ima prireditev tudi humanitarno noto, saj s pomočjo obeh klubov omogočimo tek slepim in slabovidnim ter njihovim spremljevalcem, pa tudi članom lokalne terapevtske skupnosti za zasvojene starše in Osnovni šoli Jela Janežiča za otroke s posebnimi potrebami – vseh skupaj je okrog 50.

 Letošnji Tek štirih mostov bo v soboto, 16. junija 2018, spet s petkovim uvodom in druženjem tekačev na Cankarjevem trgu. V soboto bodo tekle vse generacije – dopoldne vrtčevski otroci, popoldne šolarji, zvečer pa tekači vseh starosti.

 Posebnost Teka 4 mostov so dvočlanske mešane, ženske in moške štafete. Trasa teka ima namreč dva različna kroga, prvi je dolg štiri, drugi pa šest kilometrov. V letu 2017 je teklo rekordno število štafet, saj se jih je zbralo natančno sto. Zelo številčna je tudi udeležba skupin iz podjetij in društev. Doslej smo vedno nagradili najštevilčnejšo skupino, letos pa bomo prvič še najuspešnejšo. Vedno nagradimo tudi udeleženko in udeleženca, ki se najbolj približa povprečnemu času. Pomembna je tudi zlata sredina.

Komentarji (0)

Oddaj komentar

Zaradi omejevanja avtomatiziranih sporočil, prosimo rešite preprost matematičen test. Odgovor zapišite s številko (ne besedo).

Ni komentarjev